Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Društvenim mrežama kruži ‘plank’ izazov – koji navodno mogu napraviti samo žene

Preuzmite sliku

Prije dvije godine društvenim mrežama kružio je izazov u kojem su se ljudi pokušavali uspraviti držeći stolac na prsima, a većinom je to pošlo za rukom ženama, pa su pokrenule još jedan i izazvale suprotan spol. 

Treba se spustiti na koljena, staviti laktove na pod ispred sebe i rukama pridržavati bradu. Nakon toga, jednu ruku treba staviti iza leđa – i pokušati ostati u istom položaju.  Sudeći po dosadašnjim objavama, žene to naprave bez problema, ali muškarci završe padanjem na pod i udarcem u glavu.

Pogledajte video:

@jason.rachelYouTube – Jason&Rachel ##fyp ##foryourpage ##foryoupage ##comedy ##couplegoals ##couple ##love ##viral ##xyzbca ##relatable ##relationship

♬ Rasputin (7” Version) – Boney M.

Naučnik Jeremy Johnson dao je odgovor na pitanje kako je to moguće još kod prošlog izazova, a teorija vrijedi i za ovaj.

“Ženama je centar mase bliži kukovima, dok je kod muškaraca postavljen nešto više. Kad se žene nagnu nad stolicu, njihova je masa centrirana iznad njihovih stopala, a kad se muškarci nagnu, njihova je masa centrirana iznad stolice”, objasnio je. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,