Petak, 29. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Drugarice punih 80 godina: Prijateljstvo iz školske klupe nastavile i u staračkom domu

Kada su bile mlađe, kažu da ih je ‘povezivalo zadirkivanje dječaka iz razreda i igre’, a u njihovim se životima do danas nije puno toga promijenilo, Kathleen i Olive još na život gledaju optimistično

Kathleen Saville i Olive Woodward (obje 89 godina) sprijateljile su se još 1941. kao 11-godišnje srednjoškolke u rodnom im gradu Mansfieldu i nerazdvojne su prijateljice već skoro osam desetljeća, a nedavno su se prijavile i za stanovanje u istom domu za starije osobe u Velikoj Britaniji, piše 24sata.hr.

Kada su bile mlađe, kažu da ih je ‘povezivalo zadirkivanje dječaka iz razreda i igre’, a u njihovim se životima izgleda nije puno toga promijenilo. Kathleen i Olive na život i danas gledaju pomalo djetinjasto i pozitivno, pa su obje bile jako uzbuđene kada su saznale da su dobile mjesto u istom domu koji skrbi o starijim i nemoćnim osobama.

 • Prema osoblju koje tamo radi, njih su dvije prilično ‘dinamičan dvojac’, a zaposlenici kažu i da se među njima i nakon svih tih godina može osjetiti prava prijateljska ljubav.

  Prema Kathleen, koja napominje kako je u tom odnosu još uvijek ta koja privlači sve momke, ključ njihovog dugogodišnjeg bliskog odnosa je u tome što se ne svađaju.

  – Od prvog dana znale smo da ćemo uvijek biti prijateljice. A ako Olive ‘ode’ prva, vratit će se po mene i bit ćemo skupa i na nebu – rekla je Kathleen za BBC.

  Od kada su se upoznale, Olive i Kathleen nikad nisu živjele jedna od druge dalje od desetak minuta hoda, pa su bile neutješne kad su djeca Olive prvotno smjestila u drugi dom. Kada su shvatili koliko im je važno da su zajedno, djeca su ‘nepravdu’ ispravila i Olive se ubrzo pridružila prijateljici.

  – Treba mi da je tu jer ako sam zbog nečeg nesretna ili mi se nešto loše događa, znam da samo moram otići do Kathleen i da ćemo se brzo tome smijati, koji god problem bio – kaže Olive, a upraviteljica doma Sally Tebbetts tvrdi kako nikada prije nije vidjela takvu bliskost među prijateljima kakva vlada između Kathleen i Olive.

  – Njih dvije su kao školarke, ne prestaju čavrljati i grliti se. To je slatko, one se iskreno vole više od nekih ljubavnih parova – kaže Sally, a Kathleen svima preporučuje:

  – Nazovite ili posjetite onog s kim želite biti blizak prijatelj, nemojte uvijek čekati da oni dođu vama – za tango je potrebno dvoje. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje