Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Doživio nemoguće: Preživio udar groma i dobio premiju na lutriji (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kanađanin Peter McCathie može za sebe da kaže da je doživio nešto sasvim nemoguće – preživio je i udar groma i dobio je premiju na lutriji, prenio je danas Washington Post.

 • udar-groma-lutrija-dobitak2
 • “Iskreno, više sam očekivao da me još jednom pogodi grom”, rekao je ovaj srećković nakon što je prošle sedmice saznao da je dobio milion dolara na lutriji. Dobitak će podijeliti sa Dianom Miller, koja je zaposlena u McCathievoj prodavnici, jer njih dvoje već duže od godine zajedno uplaćuju lutrijske listiće.

  Grom je pogodio Petera McCathieja kada je imao 14 godina dok je pokušavao da priveže čamac kojim je plovio, a isto neprijatno iskustvo imala je i Peterova kćerka prije nekoliko godina.

  Šanse da vas i vašu kćerku pogodi grom i da dobijete premiju na lutriji su jedan prema 2.600 milijardi, izračunala je na molbu BBC-ja Sophie Leger, profesorica na Univerzitetu Monkton.

  “To je skoro nemoguće, ali ipak se dogodilo. To nam govori da je u životu ipak sve moguće”, rekla je profesorica.

  McCathie kaže da planira da svoj dio dobitka potroši na svoje hobije – kuhanje i pecanje, a njegova radnica Diana Miller kaže da ne namjerava da napusti posao i da će novac od Jackpota potrošiti na odmor i putovanje.

  Da ovde ne bi bio kraj srećnim događajima za Petera McCathieja, pobrinula se Atlantska lutrija koja će mu isplatiti dodatnih 10.000 dolara, kao vlasniku radnje u kojoj je uplaćen dobitnički tiket. Koštao je tri dolara. (beta)

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,