Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dosta vam je muškaraca? Predstavljamo jedinstven hotel samo za žene

Preuzmite sliku

Iako se ovaj hotel na Mallorci s ponosom naziva ‘prvim hotelom samo za žene’, uprava će ipak morati zaposliti i nekoliko muškaraca, zbog španjolskog zakona o rodnoj diskriminaciji

Som Dona Hotel u Porto Cristu prvi je hotel u Španiji koji svoja vrata otvara – isključivo ženama – i to od 14 godina na više, koje se žele maknuti od svakodnevnog stresa i suprotnog spola.

 • Hotel Som Dona ima 39 soba, bazen, terasu na krovu, restoran i wellness centar u kojem posjetiteljice mogu uživati u masažama i kozmetičkim tretmanima, ali moguće je da će im takve usluge pružati muški zaposlenici jer će uprava hotela, da zadovolji španski zakon o diskriminaciji, ipak morati u ‘only ladies’ hotelu zaposliti nekoliko pripadnika jačeg spola.

  Hotelom upravlja kompanija Som Hotels, a cijena noćenja je od 75 funti (oko 83 KM) na više. Gošće mogu uživati i u “zdravoj kuhinji koja ne deblja”.

  – Odvažnim uređenjem nadahnutim ženskim značajkama, ovaj moderan, funkcionalan i jedinstven hotel u Porto Cristou garantira zaista opuštajući odmor na morskoj obali okruženoj bujnim raslinjem.

  Ovdje možete uživati ​​u najboljoj zdravoj kuhinji, wellnessu, bazenu, besplatnom WiFi, udobnim sobama, salon baru i jedinstvenoj atmosferi kreiranoj za žene – stoji u opisu na službenoj stranici hotela.

  Izvršna direktorica Som Hotelsa Joan Enric Capellá kaže da je ideja o osnivanju hotela samo za žene nastala zbog “trenda koji se počeo uočavati u poslovnom svijetu, koji svoja vrata sve više otvara i ženama”. Dodala je za Daily Mail kako je Som Dona ‘”inovativni projekt koji će pomoći da Mallorca ostane top destinacija u turizmu’. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,