Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dosadila joj on-line nastava: Djevojčica sedmicama varala roditelje, učitelje i tim podršku Zoom-a

Preuzmite sliku

Djevojčica je zbog svog “talenta” dospjela ne samo u američke već i evropske medije. Kako je njegovoj nećakinji uspjelo varati sedmicama nekoliko odraslih ljudi prvi je na svom Twitter profilu otkrio njezin ujak Mike Piccolo.

Djevojčici se nije dalo slušati “online” nastavu pa se dosjetila kako će je izbjeći. Majci je rekla kako ne može sudjelovati u pozivu Zoom aplikacije zbog tehničkih poteškoća. Majka je pokušala pokrenuti Zoom poziv na prijenosnom računaru ali nije uspjela. Šta god je učinila, nije pomagalo. Isti slučaj ponovio se i drugi dan. Djevojčica bi pokrenula Zoom poziv, ali već kratko nakon početka nastave sistem bi je ponovno izbacio. Djevojčica je svaki dan pogrešku prijavila majci koja je naposljetku kontaktirala učitelje i objasnila situaciju. Čak je provela više od sat vremena u telefonskom razgovoru s učiteljem pokušavajući riješiti problem. Stalno im je pokazivalo kako je lozinka pogrešna.

Kako bi isključila da problem nema nikakve veze s IP adresom, očajna majka sljedeći dan započinje još jedan pokušaj u kući prijatelja. Nakon što je sve na početku krenulo dobro, nakon nekog vremena, sistem je ponovno izbacio djevojčicu iz online Zoom poziva i prikazivao kako je lozinka pogrešna.

Potom su se uključili učitelji i kontaktirali i tim za tehničku podršku Zoom-a, te pokušali pronaći rješenje, ali ništa se nije promijenilo. U međuvremenu majka čak i sama podučava dijete, a nakon dvije sedmice želi pokušati još jedan put u kući svoje prijateljice.

I tad se otkrilo šta djevojčica radi. Naime, prijateljica je promatrala 8-godišnjakinju i vidjela kako se odjavljuje iz sistema. Na pitanje zbog čega se odjavila, djevojčica je rekla kako je ponovno bilo problema sa Zoomom. Ponovno se prijavila i ponovno je sve funkcioniralo. Ali onda je žena malo bolje promatrala kako se djevojčica ponaša ispred računara. Kad je 8-godišnjakinja mislila da je niko ne gleda ponovno se odjavila, a zatim oko 20 puta zaredom unijela pogrešnu lozinku. To je rezultiralo blokadom na određeno vrijeme.

Žena je sve to vidjela i tako otkrila kako 8-godišnjaka sedmicama vara nekoliko odraslih. (Fenix-magazin)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,