Petak, 26. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Donirala bubreg potpunom strancu, a danas je za njega zaručena i očekuju bebu (VIDEO)

Preuzmite sliku

“Nije trebalo dugo da shvatimo kako smo stvoreni jedno za drugo”, komentirala je 25-godišnja Ashley svoju vezu s Dannyjem Robinsonom.

 • transplantacija-bubrega-donor-zarucnica2
 • Prije nekoliko godina, Ashley Mclntyre odlučila je donirati svoj bubreg potpunom strancu, ne znajući da će to biti upravo njen budući suprug s kojim danas očekuje dijete.

  “Nije trebalo dugo da shvatimo kako smo stvoreni jedno za drugo”, komentirala je 25-godišnja Ashley svoju vezu s Dannyjem Robinsonom.

  Sve je započelo u januaru prošle godine. Ashley je načula razgovor između majke i bake koje su prepričavale priču koju su čule na radiju. Radilo se o 25-godišnjaku koji je hitno trebao transplantaciju bubrega, a povrh svega, mladić je 2012. izgubio oca koji je preminuo od tumora na mozgu te mu je obiteljska kuća izgorjela na Božić 2011. godine.

  Ashley je njegova priča dirnula, a kada je njezina majka komentirala kako bi mu “poklonila svoj bubreg, s obzirom na to da imaju istu krvnu grupu, no da ne može zbog zdravstvenih problema”, Ashley nije dvojila ni sekunde.

  “Pomislila sam kako imam istu krvnu grupu i da sam potpuno zdrava”, otkrila je djevojka.

  Sljedeći dan prijavila se na testiranja, a Dannyja nije htjela upoznati sve dok rezultati pretraga nisu pokazali kako mu može darovati bubreg.

  Napokon su se upoznali u martu prošle godine, i odmah joj je “bio sladak”, ali u tom trenutku nije mogla zamisliti da će s njim biti u vezi, prenosi Index.

  “Čim smo počeli razgovarati, imala sam osjećaj kao da se znamo oduvijek”, komentirala je djevojka.

  U aprilu je potom Dannyju transplantiran bubreg njegove današnje zaručnice, s kojom je službeno prohodao u junu prošle godine.

  “On je zaista dobra osoba i zajedno se odlično zabavljamo. On će biti super tata”, pohvalila je Ashley zaručnika s kojim očekuje kćerku koja će se roditi u junu.

   

  (24sata.info)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje