Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Doktoru ‘prodali’ priču kako bi kupio ‘Aladinovu lampu’ sa duhom unutra, izvukli mu oko 7 hiljada KM

Preuzmite sliku

Dvojica muškaraca uhapšena su u indijskoj državi Uttar Pradesh jer su navodno nagovorili jednog ljekara da kupi čarobnu “Aladinovu lampu”, obećavši da će mu ona donijeti bogatstvo i zdravlje.

Da bi bili što uvjerljiviji, prodajući mu svjetiljku dočaravali su dojam prisutnosti duha iz svjetiljke, kao iz arapske zbirke bajki “Hiljadu i jedna noć”, prenose indijski mediji, dodajući da je u prevari učestvovala i jedna žena.

Muškarci su navodno za čarobnu lampu tražili više od 20.000 američkih dolara, no zadovoljili su se i avansom od 4150 (nešto manje od 7 hiljada KM).

Prevareni ljekar je početkom sedmice podnio prijavu lokalnoj policiji u Meerutu u zapadnome Uttar Pradeshu.

U žalbi je napisao da je dvojicu muškaraca upoznao kad je početkom mjeseca počeo liječiti ženu koja se predstavila kao njihova majka.

“Postepeno su mi počeli pričati o ‘bogočovjeku’ koji je, po njihovim riječima posjetio njihov dom. Počeli su mi ispirati mozak, tražeći od mene da se upoznam s tim bogočovjekom”, ispripovijedao je, dodavši da je na kraju i upoznao tu osobu “koja je izvodila razne rituale”.

Kazao je i da se “za vrijeme jednog takvog posjeta Aladin pojavio pred njim” te kako je tek kasnije shvatio da se jedan od optuženika odijevao u lik Aladina.

Po pisanju ostalih indijskih medija osumnjičenici su se pretvarali da prizivaju duha kako bi ljekara uvjerili u autentičnost svjetiljke.

Policajac iz stanice u Meerutu Amit Rai je kazao kako sumnja da su ista dvojica muškaraca na sličan način varala i ostale zainteresovane kupce. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje