Petak, 30. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dokazano: Napušeni se češće seksaju

Ovog puta licencirani terapeut za parove Ian Kerner odlučio je pronaći tačnu povezanost između seksa i marihuane. Postavio je ovo pitanje svojim kolegama koji su dali stručna mišljenja.

Naučnici su ponovo riješili da utvrde povezanost između seksa i marihuane. Na osnovu istraživanja iz 2017. utvrđeno je da su se konzumenti marhuane, koji su svaki dan koristili ovu tvar ćešće upuštali u seksualne odnose za razliku od onih koji su apstinirali od droge, piše CNN.

Ipak, ovo istraživanje nije dalo jasan odgovor na pitanje kako konzumacija marihuane utječe na povećanje seksa i libida, prenijele su Nezavinse novine.

Ovog puta licencirani terapeut za parove Ian Kerner odlučio je pronaći tačnu povezanost između seksa i marihuane.

Postavio je ovo pitanje svojim kolegama koji su dali stručna mišljenja.

“Ljudi koji koriste marihuanu možda imaju više seksa jer jedini na druge stavljaju manji pritisak pa imaju manje problema oko izvođenja”, kazala je seks terapeutkinja Amanda Pasciucco.

Za razliku od Amande, terapeutkinja Lawrence Siegel smatra da ” THC, supstanca koja se nalazi u marihuani, ima uticaj na dio mozga koji se povezuje sa seksualnim uzbuđenjem.”

“Endokanabinoidi sustav koji kod čovjeka regulira osjećaje poput prijatnosti, boli, opuštanja i homeostaze. Kada ga kanabinoidi poput delta-9-tetrahidrokanabinola aktiviraju, osoba se može naći u stanju opuštenosti, prijatnosti i bez bolova”, objašnjava Peter Barsoom, osnivač firme 1906 koja se bavi prodajom proizvoda od marihuane.

“To može dovesti do pojačanog uzbuđenja i prijatnijeg seksa”, rekao je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,