Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dobrodošli u “Mardan palace” najskuplji hotel u Evropi (FOTO/VIDEO)

Mardan-Palace-1
Preuzmite sliku

Najskuplji hotel u Evropi – Recesija ili ne, tek luksuzni hoteli niču poput gljiva. Jedan takav nalazi se na starom kontinentu – u prelijepoj turskoj Antaliji.

Mardan-Palace-1

Hotel „Mardan Palace” otvoren je ne tako davno a na otvaranju je bila i lista najpoznatijih svjetskih celebrety-a. Sting, Heidi Klum, Richard Gere, Monica Bellucci, neizostavna Paris Hilton samo su neki sa spiska. A da bi sve bilo kako treba, služen je beluga kavijar, jastozi, Dom Perinjon.

Izgradnja ovog impozantnog zdanja vlasnika je koštala svega 1.65 biliona dolara! U pitanju je ruski tajkun Telman Ismailov, koji sa ponosom uživa u zdanju od 560 soba ukrašenih sa italijanskim mermerom na preko 23 hiljade kvadratnih metara; zlatno lišće nalazi se na oko 10 hiljada kvadratnih metara; tu su između ostalog i najskuplji kristalni lusteri; akvarijum u kojem se nalazi preko 2.400 različitih riba; bazen koji prima 1000 gostiju; 10 restorana; noćni klub na tri sprata; Mardan spa na oko 7.500 kvadrata; plaža na kojoj je posut prelijepi bijeli pjesak – uvezen iz Egipta i još mnogo, mnogo toga.

Mardan-Palace

Hotel je smješten pokraj prelijepe obale Mediteranskog mora u regionu Lara. Nalazi se na svega deset kilometara od internacionalnog aerodroma i 15 kilometara od centra Antalije.

U ovom hotelu, jedinstvenom kako u Turskoj tako i u cijeloj Evropi, srećnici će uživati u najfinijoj turskoj gostoljubivosti; prelijepoj arhitekturi – antičkom Otomanskom carstvu ali i post-modernističkoj evropskoj arhitekturi; jedinstvenoj orijentalnoj bajci…

mardan8

Sve sobe su opremljene naprednim interaktivnim multimedijalnim sistemima, kao i Wi-Fi konekcijom. Posluga je vrhunska, svježe voće vas dočekuje svakodnevno, a same sobe su vrlo prostrane i luksuzno opremljene skupim namještajem, dok su kupatila urađena u mermeru i snabdjevena skupocjenom Hermes kozmetikom.

mardan7

U spa odjeljku možete, između ostalog uživati i u: aromaterapiji, hidroterapiji, sauni, tajlandskoj masaži, turskom kupatilu… Od restorana, možete birati između Onyx bara, Vodopad ili Jezz bara, ruske, mediteranske, francuske kuhinje… Tu su i dva teniska terena, dvije balske dvorane, 17 sala za sastanke, dječiji klub, bogato snabdjeven vinski podrum sa obezbjeđenom degustacijom.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: