Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dobio milione na lotu: Hrvat godinama tražio dobitničku kombinaciju

Preuzmite sliku

U Lotu 7/39 Hrvatske lutrije jedan je Hrvat 5. maja ove godine osvojio nevjerovatnih 29 miliona kuna (oko 7,7 miliona KM), a sada se oglasio u javnosti.

Odlučio je ostati anoniman, ali je ispričao neke detalje iz svog života i metode kojima se koristio pri odabiru brojeva.

Riječ je o porodičnom čovjeku, vjernom igraču dugi niz godina, koji je registriran na internetskim stranicama od samih početaka te usluge.

Godinama je igrao s društvom i prijateljima uporno pokušavajući pronaći neki sistem s kojim bi pogodili svih sedam brojeva. Igrali bi skraćene sisteme, razvijali svoje i birali brojeve na različite načine. Društvo za igru se mijenjalo, neki od prijatelja su, kako kaže, odustali, no ovaj sretni dobitnik nije odustajao i nadao se kako će, prije ili kasnije, pogoditi sve brojeve, prenosi Dnevnik.hr.

Želja mu se ostvarila prije nepunih mjesec dana kada je odigrao deset kombinacija i pravo slovo “A”. Kada je shvatio da je sve pogodio, ostao je, kaže, miran, staložen i bez euforije.

Mir koji mu je u ovom trenucima, objašnjava, najvažniji, zadržao je i danas.

S dobitkom će, rekao je, zatvoriti sve trenutne obaveze, a jedan dio anonimno će donirati nekim udruženjima, uglavnom onima koje imaju konkretne potrebe i pomažu djeci, djeci s posebnim potrebama te ugroženijim porodicama. Istaknuo je kako su upravo djeca i porodica najveće bogatstvo koje ima.

Loto će ponovno zaigrati za nekoliko mjeseci, kada se “pročisti” i odredi nove brojeve za igru, a kaže da mu je ponovni dobitak još veći izazov nego prvi put. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,