Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djevojka odbila zaručnički prsten, a razlog ne čudi

Preuzmite sliku

Buduća se mladenka, kaže, nije osjećala ugodno kad je dečko zaprosio s prstenom koji je nekoć nosila njegova pokojna žena i smatrala je da nema izbora nego ne uzeti prsten, iako se pristala za njega udati.

Prema riječima ove 29-godišnjakinje, koja bi se trebala vjenčati za dvije sedmice, ona i njezin zaručnik poznaju se otkad su bili vrlo mladi, a izlazili su i prije. Nakon smrti njegove supruge par se ponovno zbližio i sada su već dvije godine u ozbiljnoj vezi, prenosi Mirror.

Iako ga, napominje, jako voli, nekad je osjećala da bi on želio da je sličnija njegovoj pokojnoj ženi. Znao je, na primjer, slučajno zazvati njenim imenom, a vidi i da mu je krivo jer ona u kuhinji zaostaje za vještinama njegove pokojne subruge, kao i u brizi o djeci i čišćenju.

Objavljujući na Reddit, gdje je poznata pod korisničkim imenom u/Welp_shit02, sukobljena mladenka je napisala:

“Samo sam mislila da mu treba više vremena da se oporavi i preboli to. Kada je umrla, zadržao je njezin zaručnički prsten, nisam o tome razmišljala, samo sam mislila da je to nešto što će mu ostati u sjećanju, prošle sedmice mi je ponudio prsten, rekao je da mi želi dati prsten jer duh njegove žene mu je rekao da me ona poslala k njemu. Odbila sam i rekla mu da mi je neugodno, ovo je završilo izbijanjem u cjelotjednu svađu.”

Nastavila je: “On sada misli da sam ja bezosjećajna i ne marim za njegove osjećaje ili sjećanje na njegovu ženu, na kraju sam eksplodirala govoreći mu da mora nastaviti sa životom i ne biti toliko zaokupljen prošlošću i pokušavati me usporediti sa svojom mrtvom ženom.

Njezin budući suprug otišao je nakon ovog ispada, a ona se još nije čula s njim. Sada je zabrinuta da će on potpuno otkazati vjenčanje, pita se je li pogriješila i obratila se kolegama korisnicima Reddita za savjet

“Oh, dušo, ti nisi njegov odskok i pogriješio je kad te uvjetovao kao svoju pokojnu ženu. Molim te, ne nastavljaj s brakom jer je on očito nije prebolio”, kazala je jedna korisnica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,