Četvrtak, 30. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djevojka na TikToku ponosno prikazuje svoj deformitet, pratioci nagađaju šta je u pitanju

Preuzmite sliku

Chi, koja je na platformi poznata kao @iam_amakae, postala je viralna ranije ovog mjeseca kada je podijelila snimak sebe kako pleše u bijeloj majici dugih rukava koja je otkrila njen stomak.

Snimak je ima više od 13,4 miliona pregleda i obilje radoznalosti ljudi koji su željeli znati šta joj viri iz stomaka. Dok Chi kaži da je to ispupčeni pupak, pratioci tvrde da je riječ o pupčanoj kili, piše Daily Mail.

Pupčana kila nastaje kada dio crijeva ili masnog tkiva prodire kroz slabu tačku na trbušnom zidu blizu pupka. Do 84 posto beba rođenih ispod 1,5 kg razvije pupčanu kilu. Takve beba su obično nedonoščad. To je zbog toga što pupčana vrpca prolazi kroz otvor u trbušnom zidu dok se fetus razvija. Iako bi se ovo trebalo zatvoriti, ako mišići ne uspiju u potpunosti sakriti, ostavljaju slabe tačke kroz koje se mogu razviti kile, prenosi Tuzlanski.ba.

Pupčane kile izgledaju kao kvržica u pupku, što može biti očiglednije kada beba plače ili se smije. Većina pupčane kile zatvori se sama od sebe kada beba napuni godinu dana. Operacija može biti neophodna ako se ne riješi do četiri godine. Kod odraslih, gojaznost, kašalj i višeplodne trudnoće povećavaju rizik.

 • Chi je ignorisala većinu pitanja o njenom pupku i nikada nije eksplicitno rekla šta je to, iako su mnogi pratioci uvjereni da je u pitanju pupčana kila.

  Umjesto da pokuša da sakrije kvržicu na stomaku, odlučila je da je pokaže na TikToku i Instagramu zajedno sa inspirativnim porukama. No, mnogi su u komentarima navodili da Chi ima pupčanu kilu, koja nastaje kada dio crijeva izboči kroz otvor na trbušnim mišićima blizu pupka

  ‘Tijelo savršeno. Volite sebe’, napisala je Chi.

  Mnogi Chiini video snimci prikazuju je kako pleše sa ispupčenjem stomaka u potpunosti, a ona obično odgovara samo komentatorima koji hvale nju i njeno samopouzdanje. Međutim, to nije spriječilo pratioce da međusobno razgovaraju i nagađaju šta je izazvalo izbočenje.

  Doktor joj vjerovatno nije pravilno presjekao pupčanu vrpcu kada se rodila pa je tako izrasla, isto se dogodilo i mojoj rođakinji‘, napisala je jedna osoba. (Tuzlanski.ba)
   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,