Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Djevojka kojoj su se rugali jer je nosila Metallica majicu, uzela gitaru u ruke i pokazala da zna pjesme

Preuzmite sliku

Zaria Joyner, pjevačica R&B i soul glazbe te TikTokerica iz Sjeverne Karoline, odjenula je svoju omiljenu Metallica majicu, no odmah se našla na meti onih koji su joj poručili kako vjerovatno uopće ne voli bend te joj pisali da nabroji njihove pjesme.

Idući dan Zaria je objavila odgovor. “Samo tri? Zbilja? A kako bi bilo da ih odsviram na gitari za vas?”, rekla je u snimci u kojoj je zasvirala hitove Metallice kao što su Master of Puppets, Enter Sandman i One. Zaria kaže kako je prvo bila frustrirana komentarima trolova, ali zatim je shvatila da im može dobro odgovoriti. Zaria svira gitaru od 14. godine, a sluša Metallicu od petog razreda osnove.

@zariasmusicReply to @paytonnsmith I hope this video finds the #Metallica fans lol, not my best #guitar playing but that wasn’t really the point #guitarist♬ original sound – Zaria

“Prvi put kad sam čula Metallicu sjedila sam u učionici u petom razredu kad je učiteljica zasvirala Ender Sandman. Bila mi je to najbolja pjesma koju sam ikad čula pa sam pitala o kojem se bendu radi. Rekla mi je da je riječ o Metallici i nekoliko godina kasnije kad sam dobila prvu gitaru, prvi riff koji sam naučila bio je iz Enter Sandman“, kazala je Zaria.

Njen video ogledalo je više od pola miliona ljudi, a pohvalili su je i iz Metallice. “Plakala sam kad sam pročitala njihov komentar na svojoj stranici”, rekla je Zaria.  (Radiosarajevo.ba)

@zariasmusicReply to @davidgriffith970 too much reverb but u get the point. Comment suggestions and I’ll play for y’all #guitar #guitarist #metallica

♬ original sound – Zaria

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,