Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djevojčica rođena s rijetkim madežom: Njena mama odlučila pokazati svijetu koliko je lijepa

Preuzmite sliku

Nicole Lucas Hall mama je dvoje djece, sina Ashera i kćeri Winry.

Vodi prilično običan život, ali ima posebnu misiju – želi proslaviti jedinstvenu ljepotu svoje kćeri, koja je rođena s rijetkim madežom koji joj prekriva četvrtinu lica.

Roditelji ove 13-mjesečne djevojčice u početku su bili jako zabrinuti. Nikad nisu vidjeli takav madež i prestrašili su se da je riječ o nečem opasnom. Liječnici su otklonili njihove strahove, objasnivši im da je riječ o rijetkom stanju koje se naziva kongenitalni melanocitni nevi, a koje zadesi jedno od 50 hiljada novorođenčadi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Lucas Hall (@nicolelucashall)

Iako su kritike i neugodni pogledi za ovu porodicu svakodnevna pojava, Nicole je odlučila podići svijest ljudi. Kaže da su svi negativni komentari s kojim se susrela njezina kći upućeni iz neznanja ili čiste zlobe.

Moj cilj je educirati javnost o ovom stanju, ali i potaknuti roditelje da nauče svoju djecu slaviti različitosti i pozitivne aspekte sebe“, rekla je majka.

Nicole i njezin suprug Winry i njenog brata odgajaju tako da vjeruju u sebe. Brinu hoće li je drugi osuđivati, ali ljubaznost im je glavni prioritet u životu. Winry potiču da bude ratnica i svakodnevno joj govore koliko je lijepa. Winry je prva osoba u njihovoj obitelji koja ima ovakav madež. Rijedak je i zbog toga njezinu djevojčicu čini jedinstvenom. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,