Utorak, 20. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Djeci kupuje čak 300 poklona: ‘Imam pravo raditi šta hoću’

Britanka s troje djece troši ogromne količine novca za božićne poklone te smatra da nikoga ne treba zamarati kako troši novac jer ga ona i zaradi. Samo dva poklona nikad nisu iskorištena…

Emma Tapping (39) podijelila je na Instagramu videozapis ovogodišnjeg ogromnog ulova – nekoliko stotina poklona koji su doslovno zatrpali dnevni boravak i kauč. I prijašnjih je godina kupovala puno darova koji bi zatrpali cijeli bor. Međutim, suočila se s gomilom neugodnih komentara, a ljudi joj poručuju da bi za praznike ipak trebala biti manje okrenuta materijalnom…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TheBossMumTV (@thebossmumtv) on

Majka troje djece potrošila je ukupno 1500 funti na poklone, što iznosi oko 3420 KM.

U medije je prvi puta dospjela 2015. godine kada se njen post na društvenim mrežama s 300 poklona zatrpanim borom proširio internetom.

Njenom razmetanju nema kraja, pa tako priču o ljubavi za porodicu i djecu ponavlja iz godine u godinu. Ovoga puta planina darova prekrivala je kauč, dok je u pozadini svirala “Last Christmas”…

Sve poklone zamotala je u raznobojne papire te uz post na Instagramu napisala:

– Uspjela sam napraviti još jedan #magični #christmas za svoju porodicu. Puno planiranja. Mnogo rasprodaja. Jedva čekam taj veliki dan.

Jedni su komentarisali: “Bravo za napor tokom cijele godine, nadam se da će vaša djeca imati fantastičan i Sretan Božić”, ili “Divno. Gdje to sve skrivaš, ja se borim da sakrijem nekoliko stvari”. Neko je napisao “To je ono čemu težim.”

Međutim ostali komentari nisu bili toliko pozitivni: “Budi manje materijalista”. Međutim Emma im nije ostala dužna. Odmah je napisala: “Budi manje osuđujuća.”

Mnogi smatraju da je to previše ekstravagantno, ali jednako tako podržavaju je jer sve im je priuštila vlastitim novcem.

Emma se pojavila i u emisiji This Morning kako bi objasnila svoju prekomjernu potrošnju. Voditeljima je rekla da sve što kupi i zaradi, te da ne smatra da to kvari djecu ili uništava božićni duh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TheBossMumTV (@thebossmumtv) on

-Ne tražim ni od koga ni funtu, sve plaćam sama. Mislim da bi ih, ako bih im dala 365 poklona godišnje, pokvarila – rekla je tada.

Dodala je da ne izlazi vikendom već se trudi i radi tokom cijele godine, a kako će potrošiti novac – njena je stvar. Neki su je napali jer smatraju da djeca ne iskoriste sve poklone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TheBossMumTV (@thebossmumtv) on

– Mislim da postoji uređaj za kokice i sveska koju Ella nije koristila. Od svih stvari koje sam im kupila da ne koriste dvije – pa to i nije tako loše, zar ne – zaključila je. Psiholozi i ostali stručnjaci poručili su da djeca za praznike ne trebaju poklone nego njenu prisutnost. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,