Srijeda, 26. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dječak pravi i prodaje kolače kako bi uštedio novac za svoju operaciju kože

Preuzmite sliku

Joaquín Nahuel je 10-godišnji dječak iz Argentine.

Nakon što je zadobio opekline po cijelom tijelu, odlučio je početi praviti i prodavati kolače, pite, pa čak i peciva kako bi uštedio dovoljno novca da plati operaciju rekonstrukcije kože. Joaquínova priča postala je poznata prije nekoliko sedmica na Twitteru, kada je dječak podijelio svoju priču koja je brzo postala viralna jer su ljudi željeli pokazati svoju podršku, piše Bored Panda.

Dječakova majka po imenu Raquel rekla je da su dječaku potrebna četiri ekspandera kože za rekonstrukciju lica koji koštaju 500 dolara svaki i namijenjeni su samo za lice. Nesreća, zbog koje je 25% tijela ostavio opekotine i evidentne ožiljke, dogodila se prije tri godine, kada su Nahuel i bratić poprskali roštilj alkoholom, obojica su se ozlijedili. Na kraju su najteže ozljede pale na Joaquínove ruke, vrat i lice, prenosi Tuzlanski.ba.

“Igrao sam se s bratom, bio je mamin rođendan, uzeli smo alkohol i bacili ga na roštilj i oboje smo se zapalili”, podijelio je na društvenim mrežama.

Joaquín je vrlo inspirisan kada je u pitanju pečenje, iako još uvijek ide u školu. Najveći izvor inspiracije mu je djed koji ga je naučio praviti peciva, pa čak i kolače. Također kuha i dijeli muffine, krofne i mini kolače koje prodaje kao dodatak kako bi zaradio više novca za svoje operacije. Prije sedmicu dana uspio je uručiti tortu igračima Boca Juniorsa (nogometna momčad u Argentini), a slika je podijeljena na Twitteru uz natpis: “Nadam se da ste uživali, a ako ne, obećavam da će sljedeći biti bolji.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,