Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djeca zbog novog izazova i ljutog čipsa završavaju u bolnicama

Preuzmite sliku

Ako ste prisutni na društvenim mrežama, posebno na TikToku, možda ste već čuli za #OneChipChallenge.

Zbog ovog novog izazova, koji je osmislila firma Paqui, koja proizvodi tortilje, mnogo djece već je završilo u bolnicama.

Na web stranici firme navodi se da novi čips koji su lansirali na tržište sadrži iznimno ljutu papričicu, a korisnike se potiče da pokušaju pojesti čitavu vrećicu pa pričekati što je dulje moguće da nešto ne popiju, a onda objave svoje reakcije na internetu.

No medicinski stručnjaci upozoravaju da je mnogoj djeci to uzrokovalo nepodnošljive bolove, zbog kojih su hospitalizirana.

@angela_b157 #onechipchallenge ♬ Originalton – POV’s


Tiktokerica @angela_b157 objavila je video svoje nećakinje koja je završila u bolnici nakon što je sudjelovala u izazovu. Kladila se u 50 dolara da će uspjeti, pa je unatoč ljutini jela čips dok joj usta nisu poplavila. Opekline su se povećavale i tjerale joj suze na oči pa je na kraju završila u bolnici, gdje su joj lijekovima ublažili intenzivne bolove u želucu.

Djeca su hospitalizirana i u Kaliforniji, Teksasu i Alabami, a školski okruzi u Georgiji i Coloradu upozorili su roditelje na izazov nakon što je nekoliko učenika propustilo nastavu uslijed konzumacije čipsa. Jedan učenik u Teksasu čak je izgubio svijest u učionici, izvijestio je KBTX. Dr. Gaylord Lopez iz Georgia Poison Control Centera upozorio je da jedenje čipsa može uzrokovati ozbiljnu štetu. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,