Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Divan čovjek. Ljudina!”: Beogradski profesor statusom na Facebooku oduševio javnost (FOTO)

Preuzmite sliku

“Kad postavim novi status odmah vidim, po lajkovima u kratkom vremenu, koliko mojih studenata, usred ispitnog roka, zapravo ne uči!”, napisao je beogradski profesor Branislav Boričić na svom profilu na Facebooku, a status je uskoro obišao regiju.

Uz brojne lajkove, profesor je zaradio i hrpu komentara u kojem njegovi studenti, bivši i sadašnji, ali i mnogi drugi korisnici, neskriveno izražavaju svoje divljenje i sklonost duhovitom profesoru.

  • borcic_07072015_facebookskrin
  • “Divan čovjek. Ljudina!”, glasi jedan od komentara na status 60-godišnjeg profesora dr. Boričića, koji je inače i dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Dr. Boričić poznat je inače po tome što je aktivan na društvenim mrežama, a kako prenose tamošnji mediji, studenti ga vole jer se prema njima odnosi “kao pravi pedagog, mentor i savjetnik”, a ne “kao netko s visoka”.

    A da je tako, omiljeni je profesor pokazao i jednim svojim, posebno dirljivim statusom na Facebooku, u kojem je napisao: “Poznajem dvije studentice. Jedna uvijek plače prije ispita, a druga poslije, bilo od radosti, bilo od tuge. Znajte da vaši ispiti NIKADA nisu vrijedni vaših suza! To vam kažem ja, profesor po zanimanju!”. (Index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,