Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dirljivo: Četverogodišnji dječak roditeljima tumači film znakovnim jezikom

Preuzmite sliku

Gabriel Toseland koji ima svega 4 godine oduševio je javnost nakon što je njegova majka na Facebooku objavila video na kojem joj on objašnjava film s televizije, a video je pogledalo preko 18.000 ljudi, piše Daily Mail.

Gabriel Toseland je počeo ​​sa četiri mjeseca učiti znakovni jezik zajedno sa svojim roditeljima, Abigail i Conorom Brittonom, a sada može prevesti cijelu seriju na znakovni jezik za njih, prenosi Tuzlanski.ba.

Na snimku objavljenom na profilu Abigail Britton se vidi kako mali Gabriel sjedi pored porodičnog novogodišnjeg drvceta i televizije te počinje tumačiti film. Helikopter počinje slijetati na televiziju dok on započinje svoje tumačenje.

S vremena na vrijeme baca pogled na ekran prije nego što napravi neki znakovni simbol kako bi što bolje ilustrirao sadržaj na televiziji. Abigail je rekla da je sve počelo iznenada. Prvo je počeo učiti znakove za mlijeko, kupku i pelene.

– S vremenom je naučio sve više i više znakovnog jezika i to mu je postalo vrlo prirodno – tvrdi mama. Oba roditelja koriste znakovni jezik i mislili su da je važno da ga ih njihov sin nauči. Majka je htjela da ga i on nauči kako bi mogli ‘bolje komunicirati’ bez ikakvih frustracija ili prepreka u komunikaciji.

A budući da je takav ‘brzi učenik’, sada može roditeljima dati do znanja kada je neko na vratima. Gabrielova ‘brižna priroda’ osigurava da su svi uključeni te trenutno podučava sestru od 19 mjeseci znakovnom jeziku.

Abigail i Conor suočili su se s jezičnim preprekama i htjeli su da njihov sin može razumjeti oboje, i mamu i tatu. Više od 18.000 ljudi pogledalo je video Gabrijela za samo jedan dan i podijelilo svoje odlične reakcije. Jedan komentar je glasio: ‘Kakav nevjerovatan mali. Čovječe! Sigurno ste ponosna mama!’, dok drugi glasi: ‘Ovo je tako lijepo. Bila bih preponosna da je on moj sin. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,