Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Devetogodišnja djevojčica tetovira od svoje druge godine

Preuzmite sliku

Devetogodišnja djevojčica možda je najmlađa profesionalna umjetnica za tetoviranje, a svoj prvi ‘komad’ umjetnosti na nečijoj koži, napravila je dok je bila još manja.

Maya Lu iz Tengena u Južnoj Njemačkoj imala je tek dvije godine kada je prvi put upotrijebila mašinu za tetoviranje kako bi iscrtala piškote na nogama svojih roditelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by maya lu – psyland 25 (@maya_lu_psyland_25) on

Mayjini roditelji vode studio za tetoviranje ‘Psyland 25’ gdje je malena provela najviše vremena odrastajući.

Curica je tokom godina razvijala svoje vještine i naučila razne tehnike dizajniranja te kako koristiti mašinu za ‘pikanje’ bez roditeljskog nadzora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by maya lu – psyland 25 (@maya_lu_psyland_25) on

– S vremenom je počela koristiti sve veće igle, prvotno je trebala pomoć, ali sada već tetovaže radi sama – kazali su njeni roditelji.

Iako su uvjereni u njenu vještinu, kažu kako je ne planiraju pritiskati da mora nastaviti karijeru u tetoviranju već žele da se dobro zabavi i uživa u onome što radi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by maya lu – psyland 25 (@maya_lu_psyland_25) on

– Besmisleno je uspoređivati prosječne vještine profesionalnog tattoo artista s njenima. Ali u usporedbi s tim koliko ima godina te koliko je brza i uredna, to je ono što je impresivno – dodala je Mayina majka Lily Lu.

Impresionirana talentom kćeri, Lily Lu je kćeri napravila dječji kutak u studiju u kojem može vježbati tetoviranje i crtati. Najviše voli crtati majmune.

– Prve tetovaže radila je na našim prijateljima jer su svi željeli da im nešto nacrta i istetovira na koži. Jedino je teško ugovoriti termin s njom. Nekad joj se da tetovirati, nekad ne – poručuju roditelji. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,