Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Deset stvari koje žene vole raditi kada su same

Preuzmite sliku

Nije tajna da ponekad svi volimo neko vrijeme provesti potpuno sami, bez roditelja, djece ili druge značajne osobe.

Toliko toga možemo učiniti sami! Jer naša je mašta zaista bezgranična. Ali šta muškarci i žene vole raditi drugačije kad imaju malo vremena za mene? Donosimo 10 stvari žene zaista vole raditi kad su same.

Jedu koliko god žele

Priznajte, dame postoje trenuci kada podlegnete toj želji da pojedete cijelu čokoladicu. Vi sami. Bez potrebe da odlomite komade za svoj čopor vječno gladne dječice. Ozbiljno, zar žena ne može popiti soka koliko želi, a da je neko ne prekine pitanjem? Naravno da može. To može učiniti kad je sama kod kuće, a svi ukusni zalogaji njeni su i samo njeni, piše Bright Side.

Gledajte ‘glupe’ TV emisije

Postoje slučajevi kada se ženama sviđa da gledaju neku TV emisiju ali ne da bi se pohvalile gledanjem. Djeca se ne zanimaju za ove emisije i neizbježno je da će ih muškarci osuđivati ​​zbog gubitka vremena ispred TV ekrana. Mir i spokoj dolaze u kuću kada tata izvede djecu u šetnju, a onda napokon imaju vremena za uživanje u omiljenim TV emisijama, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Slušaju muziku, pjevaju i plešu

  Kad niko drugi nije u blizini, mnoštvo žena vani pomisli u sebi: Hoorah! Napokon mogu staviti pjesme Beyoncé, Taylor Swift ili One Direction u punom volumenu (ili gotovo punom volumenu – nema potrebe da živciram komšije), trčati po kući i plesati.

  Uživaju u trenutku

  Ne može se poreći da ljubav koju dobijamo od partnera i djece ispunjava naša srca beskrajnom radošću i srećom. Međutim, sve žene moraju priznati da im treba i malo vremena same, recimo, najmanje 20 minuta samoće dnevno za svoj komad uma, kada ih niko ne povuče za rukav ili ne postavlja pitanja.

  Kupka

  Zamislite samo ovo: pjenušava kupka, hidratantna maska ​​za lice i opuštajuća muzika. Niko vas ne uznemirava bez razloga ili vas gnjavi na temu dostupnosti kupaonice. Jednostavno divno! Šta bi žene na to mogle reći ne?

 • Čitanje časopisa ili knjige koje nisu imali priliku pročitati

  Prihvatajući priliku da obrišu te centimetre prašine sa svog omiljenog romana, utonu u sofu i čitaju do mile volje – gotovo sve žene to vole raditi kad zadnja osoba zatvori ulazna vrata iza sebe.

  Sjedenje na kauču više od pet minuta i uživanje u osjećaju čistoće

  Ako išta drugo, uvijek se mogu pouzdati u djecu da će cijelo mjesto opet zabrljati, a nebo zna kako im to uspijeva tako brzo. Dakle, prirodno, sve žene (i svi roditelji općenito) žele da ovo prolazno vrijeme mira i tišine traje samo malo duže.

  Raditi stvari kod kuće bez ičije pomoći

  Ponekad djeca žele pomoći mami u obavljanju kućanskih poslova, što je sjajan način da ih naučite biti odgovorni i uredni. Međutim, ponekad žena samo želi završiti s posuđem i vratiti se svom životu. Kako ide, čak i kada pomažu, djeca ostaju glavni izvor nereda i nevolja – ona se neizbježno prosipaju i lome u procesu. Naravno, podrazumijeva se da bez obzira na to volimo svoju djecu.

 • Idu u kupovinu bez potrebe da žure ili paze na djecu

  Putovanje u tržni centar sama, bez svog partnera i djece, za mnoge žene izgleda kao bijeg iz zatvora. Osjećaju se potpuno bezbrižno. Mogu birati i isprobavati odjeću koliko god žele, bez stalnog provjeravanja sata i bez žurbe beskrajnih uzdaha, jauka i stenjanja. Kakav radostan osjećaj!

  Spavanje

  Bilo koji položaj spavanja bit će dobar, bilo da je to morska zvijezda ili ‘cjepanica’. San je oličenje užitka. Nema se šta drugo reći! (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,