Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Delicija i atrakcija: Pogledajte kako u Japanu izrađuju vrlo dugačak pomfrit koji turisti obožavaju

Preuzmite sliku

Ovako dugačak pomfrit omiljena je poslastica u Japanu, a prave ga od pire krompira koji istiskuju direktno u vrelo ulje.

Nekima je ovakva varijanta ukusnija od klasičnog pomfrita.

Serviraju ih najčešće s majonezom i katsuobushijem (morski specijalitet prokuhanih, fermentiranih i usitnjenih fileta tune ili palamide – koristi se kao začin za razna jela).

Pripremaju ih zapravo od pire krompira kojeg oblikuju u loptice. Potom loptice stavljaju u poseban uređaj i pritisnu ga iznad vrelog ulja. Iz uređaja izlaze dugačke trake koje nakon vrlo kratkog prženja postaju slasni, hrskavi pomfrit.

Neki tamošnji ugostitelji pire naprave od krompira u prahu.

Pogledajte u videu kako ga pripremaju:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,