Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dala je otkaz na poslu, uzela fotoaparat u ruke i obišla 37 zemalja: Nastao je Atlas ljepote koji će vas oduševiti (FOTO)

Preuzmite sliku

Prije dvije godine Mihaela Noroc (29) iz Rumunije dala je otkaz na svom poslu, uzela fotoparat u ruke i odlučila da zakorači u novi život.

Obišla je cio svijet u potrazi za ljepotom, koju je ovjekovečila svojim objektivom i tako je nastao Atlas ljepote.

– Izdvojila sam vrlo skroman budžet za svoj projekat i obišla 37 zemalja. Željela sam da fotografišem prirodnu ljepotu žena u njihovom autentičnom okruženju i predstavim dio njihove kulture. Apsolutno sam uvjerena da je ljepota svuda, u svakom dijelu svijeta – objasnila je Mihaela.

Prema njenim riječima, svjetski trendovi uče nas da poštujemo modne dogme i slijepo ih slijedimo, ali ljepota se odlikuje upravo u različitosti.

– Na kraju krajeva, ljepota jeste u oku posmatrača i svi smo lijepi upravo zbog te predivne različitosti. Nastaviću da upotpunjujem Atlas ljepote sa željom da objasnim društvenu diverziju i inspirišem ljude da zadrže svoju autentičnost – rekla je Mihaela Noroc.

Ova mlada umjetnica ističe da obožava urbane bulevare Tokija, ali da je istovremeno privlače i ruralni predjeli i njihova prirodna ljepota.

Kako kaže, obožava da zadire ispod površine i otkriva iskrenost i autentičnost koju fotografiše.

Atlas ljepote njen je najvažniji prokekat kojim namjerava da se još dugo bavi.

(zena.rs)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje