Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dala je otkaz kao kozmetičarka kako bi mogla čistiti kuće gola (FOTO)

Preuzmite sliku

Britanka je pokrenula obrt za gole čistače. U ponudi ima i muške i ženske čistače, a prije nego je ikoga zaposlila, prvo je sama gola čistila tuđe domove da vidi kakav je to posao

Victoria Murphy (25) prestala je raditi kao kozmetičarka i sada ima kompaniju za ‘golo čišćenje’. Ima 15 stalno zaposlenih golih čistača, a čišćenje naplaćuje od 125 do 170 KM po satu, ovisno o stepenu golotinje.

Prije nego što je osnovala firmu pod nazivom Glimmer, započela s čišćenjem po kućama u Edinburghu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glimmer (@getglimmer_) on

– Nisam htjela staviti svoje osoblje u situacije koje nisam sama iskusila – rekla je Victoria.

Dok je radila kao kozmetičarka, razmišljala je o pokretanju posla s web-kamerom, premda se nije ona planirala snimati. Zatim je naišla na jednu američku firmu koja je nudila usluge čišćenja i ubrzo je pokrenula Glimmer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glimmer (@getglimmer_) on

– Znala sam da želim nešto što će biti zabavno i rizično, ali ne i ekstremno – kaže Victoria, koja živi u Edinburghu sa svojim ljubimcem, psom Daschundom Louisom. Ona tvrda da to što ona nudi nije eskort usluga, već samo zabava i flert.

– Dok sam ja radila taj posao, nije mi se ništa loše dogodilo – tvrdi Victoria.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glimmer (@getglimmer_) on

Klijenti koji se odluče za usluge Glimmera mogu odabrati između tri razine čišćenja za odrasle. Usluga u seksi donjem rublju ili običnom donjem rublju kreće se od 125 KM po satu, dok će čišćenje u toplesu košta 145 KM na sat. Najskuplji paket čišćenja, koji uključuje usluge potpuno golog čistača je 170 KM po satu.

Victoria je napomenula da niko od njezinih djelatnika ne mora raditi ništa što mu nije ugodno. Klijent odabire kakvu uslugu čišćenja želi i prema tome će Victoria odabrati idealnog čistača za tog klijenta. Od posljednjeg puta kada je stavila oglas za nove čistače, primila je čak 100 prijava.

Victoria zasad ima 15 čistača, uključujući trojicu muškaraca, dok Glimmer ima 20 stalnih klijenata i još 15 koji rezervišu povremeno čišćenje. Godišta klijenata su uglavnom raznovrsna, od tridesetih pa do osamdesetih godina života. Iako u ponudi ima i muške čistače, nisu baš traženi kao ženski i to će Victoria nastojati promijeniti. Zato ima plan proširiti ponudu i dodati uslugu golog majstora, koji bi više odgovarao ženama. Svoj posao je proširila i na Glasgow i Aberdeen, a cilj joj je proširite se po cijelom svijetu. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,