Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Da li znate kolika je najveća slagalica na svijetu?

Preuzmite sliku

Sigurno se svi sjećate koliko ste rado rješavali razne slagalice kad ste bili mali, a neki od vas možda i danas imaju tu naviku. Ako ste možda zaboravili da se u nekom skrivenom kutku vašeg doma kriju slagalice, eto ideje za razonodu.

Sklapanje slagalica dobra je vježba za mozak, a ujedno i odlično sredstvo za smanjenje pritiska i anksioznosti. Najbolje od svega je što može da predstavlja savršenu porodičnu aktivnost u zatvorenom prostoru. Kompanija Kodak, poznata po proizvodima za fotografe, sada ima zanimljive vijesti za sve ljubitelje slagalice. Naime, oni su napravili najveću slagalicu na svijetu, koja se sastoji od čak 51.300 dijelova.

  • Na njoj su prikazane čuvene lokacije iz 27 svjetskih metropola, koje su uklopljene u jedan veliki kolaž. Tu su oblasti od New Yorka pa sve do Taj Mahala, a svaki od prizora spakovan je posebno sa svojih 1.900 dijelova, tako da ih možete slagati nezavisno od ostalih. A ako budete spremni za veliki izazov da ih spojite sve, za to će vam biti potreban prostor od 8,6 x 1,9 metara. To naravno ne uključuje sve osobe koje bi radile na ovom poduhvatu.

    Što se nas tiče, ovo predstavlja vrlo zanimljiv i kreativan način da se provede vrijeme u kući, samo je pitanje koliko prostora imate na raspolaganju. Slagalicu je moguće poručiti preko Amazona, mada je trenutno nema na lageru, ali verujemo da će ponovo biti dostupna, prenosi City Magazine. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,