Ponedjeljak, 1. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Da li i Evropu čeka isto? Kina ponovo otvorila kina, ali gledaoce u njih pušta pod 4 uslova

Tačno 205 kina ponovo će biti otvoreno sutra, u subotu 28. marta, u Šangaju, javljaju kineski mediji. Sa već preko 500 kina koji ponovo rade u ostalim kineskim provincijama, ovo je jedan od znakova da se zemlja ponovo vraća u normalu nakon epidemije korona virusa.

Neće, ipak, sve biti kao nekada. Posjetioci bioskopa moraće da pokažu svoje zdravstvene izveštaje, na ulasku će im biti izmjerena temperatura, a nosiće maske tokom projekcije. Sjediće na sigurnoj udaljenosti jedni od drugih, a između projekcija cijele sale biće dezinfikovane.

Još je rano da u Kinu stignu najnoviji naslovi, ili barem oni koji su premijere uspjeli da održe prije izbijanja pandemije. Tako da će se u prvoj ponudi naći oko 20 filmova, među kojima će biti “Zelena knjiga” iz 2018, “Zalutala Zemlja” (“The Wandering Earth”) – kineski naučno-fantastični film snimljen prošle godine, ili “Vuk ratnik 2” (“Wolf Warrior 2”), njihova domaća akcija do prije tri godine, prenosi Deadline.

Kineski distributeri obratili su se Hollywoodu sa molbom da se i njihovi filmovi nađu na platnima kineskih bioskopa dok se polako dižu na noge. Pretpostavlja se da će zasada četiri filma “Osvetnici”, “Interstellar”, “”Početak” i “Harry Potter” biti na listi.

Karte će moži da se kupe online, a promo cijena od 28. marta do 26. aprila iznosiće oko 1.41 dolar. Za to vrijeme ukupno će biti dostupno 600.000 karata. U Šangaju postoji preko 380 bioskopa, a plan je da se jedan po jedan svi ponovo vraćaju u posao.

Ipak, kada su prošlog vikenda otvorena prva kina, gledaoci nisu pohrlili u njih. Neki su još uvijek strepili od zaraze i okupljanja sa velikim brojem ljudi, dok su drugi jednostavno rekli da će radije sačekati da se na repertoaru nađu novi filmovi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,