Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Četvorke prije i poslije poroda: I ruke i srce pune ‘medenjaka’

Preuzmite sliku

Nakon što je doživjela nekoliko pobačaja, Lindsay Hay nije mogla vjerovati kad je otkrila da je trudna s – četvorkama. Doktori su bili uvjereni da njeno krhko tijelo to neće podnijeti, Visoka je 1,64 i imala je samo 52 kilograma na prvome ultrazvuku, pa su liječnici bili vrlo zabrinuti za njenu sigurnost, piše Prevention.

Međutim, u 30. sedmici trudnoće, Lindsay, inače blogerica na Instagramu i otprije mama jednog dječaka, rodila je prekrasne zdrave četvorke i oduševila pratitelje na Instagramu svojim objavama, prenosi Tuzlanski.ba.

Pogledajte video:

U februaru je prvi puta objavila fotografiju svog trbuha u trudnoći i fotografiju sa četiri bebe koje je rodila u julu 2019. godine.

– Nosila sam ove medenjake 30 sedmica i 4 dana, a evo ih sada, 30 sedmica i 4 dana otkad su ugledali svijet! Pune su mi ruke i ispunjeno mi je srce, doslovno!  – napisala je sretna majka.

Dodala je kako su bebice donijele strije, višak kože i podočnjake, što se možda i ne vidi, ali su joj donijele novu snagu kakvu nije imala prije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli L I N D S A Y • H A Y 🌻 (@heylindshay)

Kad je prešla 20 sedmica trudnoće, objavila je snimak trbuha te napisala da je jako uzbuđena te da joj je cilj izdržati 28 sedmica. Međutim, bila je vrlo otvorena i oko stvari koje su se događale, pa je napisala da ju ubija bol u leđima.

– Bilo mi je pomalo neugodno kad sam se fotografisala u vrijeme trudnoće, jer sam jedva stajala na nogama. Kad danas gledam tu fotografiju, radosna sam zbog toga što sam iznijela trudnoću tako dugo, iako se ne mogu načuditi kako je moje sitno tijelo toliko izdržalo – kaže.

Tokom trudnoće, često je dijelila informacije o tome kako se osjeća i što sve prolazi na Instagramu. Tako je u aprilu 2019., kad je saznala da nosi četvorke, napisala da je uzbuđena i dirnuta.

U jednom je trenu napisala kako joj je neugodno objavljivati fotografije trudnoće, ali pozvala je pratitelje da je pitaju sve što ih zanima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli L I N D S A Y • H A Y 🌻 (@heylindshay)

– Iscrpljena sam, noge me bole ako dugo sjedim ili stojim u istom položaju, u trbuhu stalno osjećam neko stezanje, a sad je počeo rasti i u širinu – napisala je tada. Međutim, dodala je kako je u isto vrijeme prošle godine po drugi puta pobacila, a da tada ima čak – četiri bebe koje su na putu.

U jednom je trenutku morala na zahvat kojim se podupire cerviks, koji zatvara grlić maternice, kako bi se spriječio eventualni pobačaj. Bila je sretna jer je zahvat uspio, ali svaka takva situacija izazivala je puno straha i brige, piše.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli L I N D S A Y • H A Y 🌻 (@heylindshay)

U 30. sedmici napisala je kako je presretna jer je premašila prosječno vrijeme do poroda za četvorke, te dodala kako nikad neće zaboraviti riječi doktora koji je bio uvjeren da neće izdržati trudnoću s četvorkama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli L I N D S A Y • H A Y 🌻 (@heylindshay)

Rodila je 23. jula prošle godine i nazvala to ‘najnevjerovatnijim iskustvom koje je doživjela u životu’. Nakon nekog vremena na intenzivnoj njezi, ona i bebe otpušteni su kući.

– Bila sam posve euforična kad sam ih prvi puta držala u rukama ovako sve četvero, samo sam se smijala, toliko glasno i dirnuto, da sam u isto vrijeme plakala – napisala je ispod fotografije koja prikazuje kako drži svoju djecu na odjelu za intenzivnu njegu, gdje joj je sestra pomogla da ih uzme na ruke, sa svim cjevčicama na koje su bili priključeni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli L I N D S A Y • H A Y 🌻 (@heylindshay)

– Sad ih je gotovo nemoguće smjestiti sve četvero između dvije ruke odjednom, možda ću to bolje ponoviti kad napune 18 godina – šali se Lindsay.

Dodaje kako je ponosna na to kako napreduju te dodaje kako situacija u kojoj se našla postaje sve bolje i sve ljepša. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,