Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Četiri trika koji će spasiti vaš omiljeni kupaći kostim

Preuzmite sliku

Iako većina svakog ljeta svojoj kolekciji doda barem jedan novi badić, svi ipak imaju favorita, kupaći kostim koji najradije nose i koji čim duže žele očuvati u prvobitnom izgledu.

Opušteni, ležerni i bezbrižni, tokom ljetnih odmora za malo što marimo, a tu životnu filozofiju ucrtavamo i u svoju (ne)brigu za kupaće kostime. Ali, želite li da oni čim duže ostanu lijepi, elastični i novi, donosimo vam četiri trika za održavanje badića kojima ćete to i vrlo lako postići.

Nakon kupanja svoj omiljeni badić isperite običnom vodom kako biste s njega isprali sol ili hlor iz bazena. Želite li da čim duže bude u “top formi” nipošto ga ne ostavljajte da se bez ispiranja osuši na suncu. Sol koja se na tkanini suši na vrućem ljetnom suncu pogubna je za vaš kupaći kostim.

Kupaće kostime je najbolje prati na niskoj temperaturi u mašini ili ručno. Pri pranju koristite deterdžente za osjetljive tkanine kako bi vaš kupaći kostim čim duže ostao podjednako elastičan i lijepih boja, baš onakav kakvog ste ga kupili.

Svoj kupaći kostim sušite negdje u hladu kako sunce ne bi prebrzo izblijedjelo boje. Također, klonite se ostavljanja mokrog badića na stijenama kako se ne bi “ofucao” i izgledao staro i iznošeno prije nego što za to dođe vrijeme.

Pripazite na kreme za sunčanje kako ne bi ostavile mrlje na tkanini vašeg omiljenog badića. Mrlje je, naravno, moguće ukloniti sodom bikarbonom, ali nekako vjerujemo da se ne želite suviše zamarati “spašavanjem” kupaćih kostima dok ste na godišnjem. (elle.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,