Subota, 28. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

258

OPORAVLJENI

5

UMRLI

4
Preuzmite sliku

Četiri najgore vrste komšija: ‘Ko je njih upoznao ni pakao mu neće teško pasti’

Komšije, htjeli mi to ili ne, imaju važnu ulogu u našim životima. Dobar komšija zlata vrijedi, a šta kada je obrnuta situacija i kada nam komšija zagorčava život?

Naravno, teško je otkriti blizu koga ćete živjeti na prvi pogled, ali činjenica je da vam neprijatne komšije definitivno mogu pokvariti uživanje u porodičnoj idili, isto kao što vam dobre komšije mogu život učiniti mnogo lakšim i prijatnijim, piše Still.

Anketa koju je kompanija Ally Home nedavno sprovela u Americi, a u kojoj je učestvovalo 2.000 odraslih Amerikanaca, pokazala je da je čak 55% njih u životu imalo komšiju kojeg su izbjegavali jer su bili „nemogući“, a 52% priznalo je da su živjeli blizu nekoga koga komotno mogu da nazovu „komšijom iz pakla“.

Ovo su najgore vrste komšija!

Glasne komšije

Ubjedljivo su najgori oni koji žive kao da oko njih kilometrima nema nikog. Glasno se svađaju, glasno se vole, po kući kao da hodaju u gvozenim cipelama i prave žurke koji traju do jutra i zbog kojih cijela ulica ne može da zaspi. Oni vam bukvalno utiču na zdravlje.

Sumnjive komšije

Drugi na listi nepoželjnih komšija su oni koji imaju sumnjiv stil života. Sve vrijeme nam je nešto čudno, a na kraju se otkrije da u garaži proizvode drogu ili se bave nekim drugim nelegalnim poslovima.

Aljkave komšije

Treće najgore komšije  su oni koji se uopšte ne brinu o svom domaćinstvu i dvorištu, odnosno ostavljaju kese sa smećem na kojem se skupljaju muhe, mačke i psi, ili oni kojima pukne cijev, a oni „zaborave“ da je poprave iako im se u podrumu napravio bazen, a vama je mokar cijeli zid koji dijelite s njima…

Oni koji zabadaju nos gdje mu nije mjesto

Kao četvrte najgore komšije u anketi ispitanici su istakli komšije koje čini se, više znaju o vašem životu od vas samih i zbog kojih uvijek kada nešto radite imate onaj osjećaj kao da vas neko gleda.

Razdaljina je dobra

Naravno, postoje i dobre komšije, a ispitanici su ih opisali kao one koji su uvijek voljni da pomognu, dobro brinu o svom domu i prijateljski su raspoloženi.

Ipak, većina se složila kako je razdaljina ipak poželjna i čak 54% se izjasnilo da bi htjelo da živi na mjestu gdje ima dosta prostora između njih i komšija.

Sa druge strane, samo 26% ispitanika reklo je kako bi radije živjelo odmah uz komšije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,