Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Britanska pošta izdala poštanske markice s čuvenim citatima iz „Mućki“

Preuzmite sliku

Povodom obilježavanja 40 godina od premijernog prikazivanja prve epizode kultne BBC-jeve serije “Mućke”, britanska pošta odlučila je da izda ograničenu seriju poštanskih markica na kojima će biti prikazane scene i čuveni citati glavnih likova, pišu britanski mediji.

Royal Mail je poštanska kompanija koja izdavanjem posebnih poštanskih markica često obilježava događaje, prvenstveno od velikog značaja za istoriju Velike Britanije, prenosi Hina.

Ovaj su put odlučili izdati 12 posebno dizajniranih markica sa scenama i čuvenim citatima omiljenih likova iz humoristične serije „Mućke“.

U saopštenju navode  da će na njih osam biti prikazane poznate scene, poput one u kojoj Del Boy pada sa šanka ili scene u kojoj lomi skupocjeni luster. Na preostalim markama biće prikazani glavni likovi serije, uz Del Boya i njegov brat Rodney, njihov djed i nezaobilazni ujak Albert.

 • Na jednoj su prikazani Del Boy, Rodney, djed i ujak Albert, a pored njih piše nezaboravna Delova uzrečica: „U ovo vrijeme sljedeće godine bićemo milioneri!“

  „Vrhunski scenario, nevojerovatan sadržaj i neobične osobine likova učinile su ‘Mućke’ jednom od omiljenijih humorističnih serija svih vremena. Zato smo kroz markice odlučili predstaviti 40 godina od početka emitovanja ‘Mućki’ kako bi nas podsjetile na neke od najduhovitijih scena“, rekao je Philip Parker iz Royal Maila.

  Serija „Only Fools and Horses“, kod nas prevedena kao „Mućke“, prvi je put emitovana 1981. godine, a posljednja epizoda išla je na Božić 2003.

  Premda je serija nastala prije 40 godina, dogodovštine glavnih likova i specifičan britanski humor učinile su je bezvremenom, pa su epizode „Mućki“ i danas jednako gledane kao i prije toliko godina.

  Povodom obilježavanja godišnjice emitovanja serije i izdavanja posebnog seta poštanskih markica, javnosti se putem Twittera obratio i glumac John Challis koji je u seriji glumio Boycieja, te je u maniru svog glumačkog lika pozvao građane da kupe markice, koje su u prodaji od 16. marta(Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,