Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bračni par iz Belgije autostopom proputovao Evropu

Preuzmite sliku

Mladi bračni par Damen iz Belgije autostopom je proputovao Evropu. Trenutno se nalaze u Turskoj, a konačna destinacija im je Gruzija.

Vincent Damen (24) i njegova supruga Julian Van De Putte Damen, prije dva mjeseca krenuli su na put autostopom iz Belgije prema Gruziji. Ekipa AA srela ih je u mjestu Hanon, nedaleko od turskog grada Kastamonua.

Vincent Damen zajedno sa suprugom radi u farmaceutskom sektoru, a u razgovoru sa novinarom AA kazao je kako su odlučili da autostopom putuju prema gruzijskom gradu Batumu.

“Prošli smo kroz Njemačku, Austriju, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i stigli u Tursku. Želimo upoznati što više ljudi i zemalja, to je naš cilj”, kazao je Vincent.

Istakao je kako tokom putovanja autobusom nije moguće dovoljno upoznati niti jedan grad, te kako su se odlučili za ovakav način putovanja, koji je, između ostalog, i ekonomičniji.

Njegova supruga Julian je kazala kako je uvijek maštala da radi neobične stvari.

“I ovo putovanje moralo je biti neobično. Kada smo se vjenčali donijeli smo odluku da autostopom obiđemo evropske zemlje i Tursku, i to smo i učinili”, dodala je Julian te israzila zadovoljstvo zbog prilike da upozna različite ljude i kulture.

“Tokom putovanja bilo je ponekad i teških trenutaka. Ipak, narod u Turskoj je zaista prijatan i gostoprimljiv. Sve u svemu, putovati autostopom je zabavno i lijepo”, poručila je Julian. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,