Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bosanci i Hercegovci imaju najveći penis u Evropi

Preuzmite sliku

Prema najnovijem istraživanju o veličini penisa, najobdareniji u Evropi su upravo pripadnici jačeg spola iz BiH.

Ugledni njemački sedmičnik Focus predstavio je novu studiju njemačke organizacije Pro Familia o dužini penisa u Evropi koja se bazira na podacima Svjetske zdravstvene organizacije. Prema tim podacima prosječna dužina penisa u erektivnom stanju u Evropi iznosi 14,5 centimetara.

Dužina muškog spolnog organa igra važnu ulogu u percipiranju muškosti i samopouzdanju čovjeka od pamtivijeka. Mnogi se muškarci svjesno ili nesvjesno definiraju kroz dužinu ili oblik svoga penisa. Dužina, debljina i izgled izuzetno su važne značajke za većinu muškaraca. To se nije promijenilo još od antičkih vremena pa sve do danas: čak je bog Prijap predstavljen s velikim uspravnim penisom, piše Focus.

Najobdareniji su Bosanci i Hercegovci s prosječnom dužinom od 15,65 cm ispred Gruzijaca sa 15,61 cm i Holanđana s 15,60 cm.

Susjedi iz Hrvatske imaju prosječnu dužinu penisa 14,77 cm, u Srbiji i Crnoj Gori 14,87, dok najkraći spolni organ imaju Talijani 12,5 cm i Grci 12,18 cm.

Antropozofske studije iz posljednjih 100 godina jasno su pokazale da je prosječna veličina penisa na Dalekom istoku, npr. u Koreji, Japanu ili Kini, manje nego u Zapadnoj Evropi i Sjevernoj Americi. No, afrički muškarci imaju veći penis od muškaraca iz istočne Azije i Zapadne Evrope, prenosi Klix.ba

Studija iz 1998. godine koju je uradila Svjetska zdravstvena organizacija pokazala je da dužina penisa varira i unutar jedne etničke grupe.

Istraživanje je urađeno po četiri kategorije:

Kategorija 1: Tri posto bijelca i 27 posto Azijata ima penis veličine od 10 do 12,5 cm

Kategorija 2: 15 posto Afrikanaca, 27 posto bijelaca i 51 posto Azijata ima penis dužine od 12,6 do 15 cm

Kategorija3: 59 posto Afrikanaca, 53 posto bijelaca i 17 posto Azijata ima penis veličine od 15,1 do 17,5 cm

Kategorija 4: 21 posto Afrikanaca, 15 posto bijelaca i dva posto Azijata ima penis veličine od 17,6 do 20 cm u erekciji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,