Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bosanac za sedam miliona eura kupio cijeli sprat u Porto Budvi

Preuzmite sliku

Svemir Vojinović iz BiH za sedam miliona eura kupio je cijeli sprat u kompleksu Porto Budva, koji gradi Alart centar-Budva-CG.

Prema pisanju crnogorskih medija, Vojinović je 20 godina radio u SAD, a zarađeni novac odlučio je da uloži u Crnoj Gori.

“Smatramo da je bolje ulaganje na prostoru bivše Jugoslavije, prije svega zbog kreditiranja. Na Zapadu je lakše poslovati, ali sve je pod kreditima”, kazao je Vojinović i dodao da se odlučio za Budvu jer on i supruga vole Mediteran.

Njihova prva investicija bila je penthaus od 170 kvadrata u Budvi kod iste kompanije, a potom su odlučili da kupe i cijeli sprat u Porto Budvi.

 • “Crna Gora mi je nekako država koja nudi najviše prosperiteta, a od turizma može da se živi. Imali smo i neka ulaganja u BiH pod sličnim uslovima, ali tamo nema turističkih destinacija”, kaže Vojinović.

  On je dodao da posljednje četiri godine redovno dolazi iz SAD i da vidi mnogo pozitivnih promjena.

  “Usluga je svake godine bolja, a sve je čistije i ljepše u Crnoj Gori”, naglašava Vojinović, koji je odlučio da se nakon penzije preseli u Crnu Goru i nastavi biznis.

  Cijeli sprat novog objekta iznad spa centra, koji treba da bude gotov 2019. godine, imat će 20 apartmana sa restoranom, kuhinjom i pratećim sadržajima.

  “Sin mi je rođen u SAD, kćerka je otišla kada je imala pet godina i nisu oduševljeni povratkom, ali nikad se ne zna”, kazao je Vojinović.

  On bi svakom, kaže, predložio ako je uspio nešto da uštedi za 10, 20 godina da dođe da uloži ovdje jer će biti mnogo mirniji nego na Zapadu.

  “Ja i kad isplatim svoju kuću u Americi godišnja taksa mi je 12.000 dolara. Veliki su porezi”, kazao je Vojinović koji poručuje svima iz dijaspore da su ovdje svakako povoljniji uslovi za ulaganje. (B92)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje