Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bori se sa neobičnom ovisnošću: “Godinama jedem gumene bombone u velikoj količini i ne mogu prestati”

Preuzmite sliku

Žena iz Australije, Kylie, potražila je pomoć u obliku hipnoterapije nakon što je shvatila da je postala ovisna o gumenim bombonima.

Za medije je ispričala kako je sve počelo prije čak deset godina nakon teškog zdravstvenog stanja. Prošla je nekoliko operacija, završila u invalidskim kolicima i bila potpuno bez energije. Okrenula se slatkišima koji su podizali razinu energije i u dva mjeseca unijela otprilike 64 kilograma šećera kroz gumene bombone i energetske napitke.

Kada su joj stručnjaci pokazali kako ta količina šećera zaista izgleda, i napunili tačke slatkišima, osjećala se posramljeno zbog svoje loše navike.

“Kako sam uopće dopustila da se ovo dogodi?”, pitala se Kylie. Osim za zdravlje, ova ovisnost o gumenim bombonima loša je za njezin novčanik – priznaje da je potrošila nekoliko hiljada dolara samo na slatkiše tokom svih ovih godina.

Uz sve, Kylie boluje od dijabetesa koji je sada počeo stvarati sve veće zdravstvene probleme jer ga ne drži pod kontrolom, baš suprotno. Shvatila je da je krajnje vrijeme da potraži pomoć.

“Osjećam se kao da nanosim bol mnogim ljudima jer se ovako odnosim prema sebi. Nemam energije više i stvarno sam loše.” Potražila je pomoć hipnoterapeuta Marka Stephensa koji je rekao da njezin problem može ukloniti za svega tri minute.

Napravio je nekoliko fotografija na kojima Kylie drži komad voća umjesto slatkiša i pitao je kako se osjeća, a ona je rekla da joj sada slatkiši izazivaju gađenje. Već sedam dana odlazi na terapije te priznaje kako nije dotaknula nešto što sadrži šećer. Nada se da će tako i nastaviti. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,