Utorak, 29. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bol je povezan sa vašim emocijama: Šta znači kada imate glavobolju ili vas bole leđa?

Mnogi bolovi su zapravo proizvod psihosomatskih reakcija tijela na okolinu. Neki od njih su glavobolja, bol u ramenima i vratu, kao i bol u koljenima.

Vaše emoscije su povezane sa vašom boli, a evo šta znači kada osjetite određeni bol i šta trebate raditi.

Glavobolja

Ako imate glavobolju, onda je to jasan znak da doživljavate veliki stres. Ako se bol pojačava, to može ukazivati na negativan osjećaj koji se doživljava iz dana u dan. Odvojite malo vremena da se opustite i riješite stresa.

Bol u vratu

Ako vas boli vrat, to znači da vam je teško da oprostite voljenim ili sebi nešto što zamjerate. Da biste se rješili ove neprijatne senzacije, trebalo bi da budete pažljiviji prema ljudima.

Bol u ramenima

Ako vas bole ramena, to znači da nosite težak emocionalni teret. Pokušajte da riješite problem bez nepotrebne žurbe, a u budućnosti preventivno utičite na negativne događaje, i ne dozvolite sebi tektonske poremećaje.

Bol u gornjem dijelu leđa

Ako vas boli gornji dio leđa, to ukazuje na nedostatak emocionalne podrške. Svima su potrebni ljubav i razumjevanje. ako vam ovo nije dovoljno, onda je vrijeme da više izlazite i steknete nove prijatelje.

Bol u donjem dijelu leđa

Donji dio leđa boli samo ako ste opterećeni materijalnim stvarima. Došlo je vrijeme da riješite svoje finansije i naučite kako da jasno planirate svoje troškove.

Bol u laktu

Ako vas bole laktovi, onda to ukazuje da se protivite određenim promjenama u životu. Ako vam ruke nemaju mira, znači da morate pod hitno da se smirite i odmorite. Pokušajte da vodite umjeren način života.

Bol u rukama

Ako vas bole ruke, to znači da ne možete komunicirati s ljudima u onoj mjeri koja vam je potrebna. Trebalo bi da razmotrite i nove prijatelje, obratite pažnju na kolege s posla i uspostavite nove kontakte.

Bol u kukovima

Ukazuje na to da ne volite previše da se krećete. Odupirete se ne samo bilo kakvom fizičkom kontaktu već i uobičajenom toku vremena. Teško vam je da preživite promjene u životu i previše ste pažljivi pri donošenju odluka.

Bol u koljenima

Sugeriše da ste previše sebični i razmišljate samo o svojim problemima. Trebalo bi da budete ljubazniji prema ljudima. Pomozite nekom i ne zaboravite da ste i vi jedan običan čovjek. (telegraf.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,