Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Blizanci rođeni u razmaku od dvije godine

Preuzmite sliku

Oliver Best koji ima dvije godine i njegov novorođeni brat, Isac smatraju se blizancima jer su začeti u isto vrijeme i iz istih embriona kroz sistem vještačke oplodnje.

Njhovi roditelji, Rachel i Richard Best, odlučili su da zamrznu dva embriona nakon rođenja njihovog prvog djeteta, Olivera. Oba su upotrijebili prošle godine, ali se samo jedan primio i na svijet je došao Isac.

Bestovi su četiri godine pokušavali da dobiju dijete i prošli su kroz šest pokušaja vještačke oplodnje prije nego što je Rachel prvi put ostala u drugom stanju.

Iz sedmog pokušaja vještačke oplodnje, rodio se Oliver.

Četiri godine smo pokušavali da dobijemo bebu prirodnim putem, a onda smo se podvrgli raznim testovima koji su ukazivali na neobjašnjivu neplodnost”, rekla je Rachel.

Prvih šest pokušaja vantjelesne oplodnje nisu bili uspješni, ali je ovaj par riješio da pokuša još jednom. Ovog puta je Rachel uspješno iznijela trudnoću i dobili su Olivera.

Većina blizanaca slave rođendan istog dana, međutim ne i ova dva brata. Oni su rođeni u razmaku od dvije godine i pet dana. (b92.net)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: