Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

Blizanac rođen unutar vodenjaka: Ova slika je pravo čudo života

Preuzmite sliku

Fotografkinja, specijalizirana sa slike s poroda, zabilježila je nevjerovatan trenutak rođenja bebe unutar amnionske vreće, odnosno vodenjaka.

Angela Gallo iz Australije, samoprozvana je obožavateljica poroda, radi kao fotografkinja i živi u Melbourneu, a posvetila se radu sa ženama i porodicama. Najdraže joj je slikati majke s bebama jer želi pokazati porodicama kako rođenje djeteta može biti predivan i lijep događaj.

Tokom nedavnog poroda svjedočila je rijetkoj pojavi koja ju je doslovno bacila na koljena – dijete je rođeno unutar vodenjaka, koji se obično raspukne prije ili tokom poroda, prenosi portal 100posto.hr.

“Nevjerovatno, sasvim sam zadivljena i začuđena ovim čudom i magijom stvaranja života. Današnji naramak blagoslova je blizanac ‘B’, koji je moje prvo dijete rođeno u ovojnici”, napisala je fotografkinja uz sliku na Facebooku. Gallo je uz tekst stavila sliku sa samog porođaja bebe.

Oboje blizanaca rođeni su u 32,5 sedmici, oboje su uspješno rođeni prirodnim putem, ali blizanac ‘B’ je ostao u ovojnici, što znači da je ostao unutar svoje amnionske vreće.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje