Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bizarno: Vlastitu mačku podvrgla plastičnoj operaciji jer ju je smatrala ružnom (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Vlasnica kućnog ljubimca optužena je za zlostavljanje životinja jer je svoju mačku podvrgnula estetskoj operaciji

Neimenovana žena iz Kine željela je promjeniti oblik očiju svoje mačke jer ih je smatrala veoma ružnim. Nad nesretnom mačkom izvršena je takozvana Azijska blefaroplastika ili dvostruka operacija očnih kapaka. Ovo je jedna od najpopularnijih estetskih operacija u Aziji . Pacijenti se na ovaj zahvat najčešće odlučuju u želji da im očiju izgledaju okruglije, a kapci postanu snažnije definisai, no ipak uz zadržavanje nekih azijskih karakterističnih crta lica.

Uz to vlasnica je željela postići monolidni oblik očiju kod svoje mačke. Ovakav tip očiju se najčešće može videti kod Azijata. Osobama sa “monolid” očima čeona kost je istaknutija, a na kapcima nema pregiba ili je jedva vidljiv. Da bi to postigli, veterinari su napravili rez skalpelom na mačijim kapcima, prenosi kineska televizija Jiangsu.

Televizija je također otkrila šokantne fotografije mačke nakon procedure, za koju se vjeruje da je koštala 10.000 juana (oko 1.100 funti). Na slikama se vidi da je dio mačjeg krzna obrijan, a oči jadne životinje veoma crvene i natečene.

  • Prema riječima osoblja u bolnici za kućne ljubimce Rupeng u Nanjingu, gdje je izvršena operacija dvostrukih kapaka je uobičajena, s tim da se mnogi vlasnici pasa odlučuju da to učine kako bi njihovi kućni ljubimci mogli sudjelovati u emisijama. Međutim, dodali su da može doći do zdravstvenog rizika kada se operacija izvodi na mačkama i to može izazvati veliku nelagodu.

    MailOnline je otkrio da su nakon objavljivanja izvještaja na kineskoj televiziji počele stizati osude vlasnice mačke sa svih strane, a neki od komentara su; “Više nije ista mačka. Ovo je obična tortura.”, “Otišao bih tako daleko da kažem da je to zlostavljanje životinja – potpuno zanemarivanje osjećaja jadne životinje.”, “Potpuno nepotrebno”, dodao je treći korisnik. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,