Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bizarno: Roditelji blizance zbog virusa nazvali Corona i Covid

Preuzmite sliku

Mladi roditelji iz Raipura u Indiji nedavno su postali roditelji blizanaca zbog čega su im odlučili dati imena Corona i Covid. Roditelji su ova imena odlučili kako bi se podsjetili na teške okolnosti u kojima su dobili zdravu djecu, ali još uvijek nisu sigurni da će blizancima ostaviti imena. 

– Blagoslovljena sam blizancima, curicom i dječakom, u rano jutro 27. marta. Zasad smo ih nazvali Corona i Covid. Rodila sam u teškim okolnostima pa smo suprug i ja htjeli da taj dan ostane zapamćen. Kad ih je i medicinsko osoblje počelo tako zvati, odlučili smo ih nazvati prema pandemiji – izjavila je majka Preeti Verma (27)  te dodala kako je cijeli porod bio dosta haotičan s obzirom na to da se Indija nalazi u kolektivnom karantinu zbog širenja virusa.

  • – Kasno navečer su mi iznenada počeli trudovi. Ne znam kako se moj suprug uspio snaći da hitna dođe po nas. Zbog izolacije zabranjen je promet i policija nas je nekoliko puta zaustavila, ali su nas pustili da nastavimo zbog mog stanja. Nisam znala što će nas dočekati u bolnici budući da je već bila ponoć, ali doktori i sestre su bili jako susretljivi – objasnila je majka.

    Glasnogovornica bolnice Shubra Singh izjavila je kako se mama i bebe dobro osjećaju te su poslane kući. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,