Utorak, 18. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bizarno: Muž i žena promijenili spol, curicu im rodila surogat majka

Preuzmite sliku

Prema surogat majci svoje djevojčice prvi britanski transrodni par kaže da osjećaju samo ljubav i strahopoštovanje.

Hannah (32) i Jake Graf (44) žive u Londonu, a u decembru su najavili da očekuju dijete koje će im roditi surogat majka. Jake je prije više od deset godina na šest mjeseci prestao uzimati testosteron kako bi doktori mogli uzeti i zamrznuti njegova jajašca jer je znao da će jednog dana postati otac.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jake Graf (@jake_graf5)

Surogat majka koja je ostala anonimna rodila je djevojčicu početkom aprila, a Hannah i Jake su je nazvali Millie. Gostujući u emisiji Good Morning Britain insistiraju da će surogat majka ostati prisutna u životu njihove kćeri kao porodična prijateljica za koju kažu da je vrlo inspirativna.

Pogledajte njihov video gostovanja:

– Ona je predivna žena. Prema njoj osjećamo samo ljubav i strahopoštovanje. Ona je među najinspirativnijim ljudima koje smo sreli. Godinama je htjela to učiniti, a odlučila se na ovo putovanje krenuti sa nama. Htjeli smo biti sigurni da svi želimo isto. Ona će ostati s nama i Millie kao porodična prijateljica – kazala je Hannah.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jake Graf (@jake_graf5)

Televizijski redatelj i glumac Jake započeo je tranziciju 2008. godine. Tada je u klinici za plodnost zamrznuo jajašca jer je još u ranim dvadesetima znao da želi jednog dana postati otac.

– Oduvijek sam se veselio djeci i radio sam s djecom i oduvijek sam znao da želim biti tata, čak i ako ću morati biti samohrani otac. Zato sam spremio genetski materijal. A onda sam susreo svoju predivnu suprugu i evo nas. Pet godina od susreta ne mogu vjerovati da imamo ovo prekrasno djetešce. Puno sam gledao u nju kad je stigla jer nikad nisam mislio da ćemo dospjeti tu gdje smo sad. Ovo je ostvarenje snova – kazao je Jake.

Hannah je bila visoko rangirana časnica u britanskoj vojsci prije nego što je započela karijeru u finansijskom sektoru i zasnovala porodicu. Služila je u Afganistanu kao kapetan Winterbourne i 2013. godine je započela tranziciju u ženu, a Jake se našalio da će uprkos vojničkom treningu za njegovu suprugu beba biti veći izazov.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jake Graf (@jake_graf5)

– Mislim da smo uspostavili rutinu. Ja se o malenoj brinem rano ujutro, a Hannah je preuzela noćnu smjenu. Tokom dana se brinem i o supruzi, jer unatoč vojničkom treningu, ovo je vrlo težak posao – kazao je Jake.

Par je trenutačno u izolaciji u Londonu gdje slave rođenje svoje kćeri i razočarani su što zbog situacije porodica i prijatelji nisu još uspjeli upoznali Millie.- Moja porodica je Millie vidjela preko ekrana, a slavlje zbog njezina dolaska organizirat ćemo kasnije. Pomisao na moju mamu i Hannine roditelje kako prvi put grle Millie u meni budi snažne emocije – kaže Jake. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje