Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bizarne usluge: Plaćeno šamaranje, čišćenje ušiju, polugole čistačice…

seksi-cistacica
Preuzmite sliku

Da se, izgleda, sve može prodati i da se od svega može biznis napraviti, svjedoči i ovih nekoliko bizarnih primjera koje vam donosimo.

seksi-cistacica

Plaćeno šamaranje

Mnogima je internet velika prepreka na poslu i način gubljenja vremena i novca. Jedan je čovjek u San Franciscu (SAD) tako unajmio ženu koja će ga ošamariti svaki put kada počne vrdati na poslu i visiti na Facebooku. Tvrdi da mu je produktivnost porasla sa 38 na 98 %.

Čišćenje ušiju

Japan je zemlja čuda, pa je tako nezaobilazan i na ovoj listi. U ovoj su zemlji sve popularnije radnje u kojima se čiste uši. Odrasle Japance ovakva usluga vraća u djetinjstvo, a vlasti su proces čišćenja ušiju regulirali tako da ga mogu obavljati i oni koji nisu doktori, uz kratki kurs korištenja specijalnih štapića.

Polugole čistačice

U Texasu (SAD) jedna je žena odlučila zarađivati za život kao polugola čistačica. Jedan sat čišćenja vaše kuće i usputnog gledanja gole čistačice košta 100 dolara. Ipak, ovaj biznis često je na meti policije, koja tvrdi da je to određeni vid prostitucije.

samar1Ručno pisanje umjesto e-maila

Odavno većina ljudi ručno ne piše pisma, ne raspravljamo više o tome ko ima ružan a ko lijep rukopis. Uglavnom komuniciramo e-mailom, katkad pošaljemo razglednicu. Jedna američka kompanija pruža usluge ručnog pisanja pisama.

Ne radi se samo o tome da oni dostavljaju vaša pisma, nego njihovi uposlenici vaše na kompjutere otipkane i isprintane poruke i pisma prepisuju finim rukopisima na papir.

Iznajmljivanje bakica

U Texasu možete unajmiti mnoge bejbi-siterke, ali jedna firma nudi starije gospođe koje će vašem djetetu glumiti baku.

Liječenje mamurluka u pokretu

Autobus za mamurne. Gdje drugo nego u Las Vegasu, gradu kocke i svekolikog poroka. Naručite se ranije, preko telefona ili web-stranice i dogovorite aranžman: intravenozna hidratacija, lijekovi protiv povraćanja i upalnih stanja.

Radiosarajevo.ba / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: