Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bivši zaposlenici najpoznatijih restorana otkrili ono što kupci ne znaju

Preuzmite sliku

Rad u restoranu brze hrane je, mnogo, naporan rad, ali sigurno vas može puno naučiti. Zaposlenici su ljudi koji znaju kako se pravi kobasica i prilično svaka hrana i piće na jelovniku, ali su odlučili podijeliti svoje priče, koje uključuju neke od najvećih tajni u industriji brze hrane, piše Bright Side.

„Starbucks je nedavno tužen zbog dodavanja previše leda u ledena pića. Ako volite svoja pića malo jače, tražite manje leda ili čak leda sa strane. “, prenosi Tuzlanski.ba.

 • “McDonald's Chicken McNuggets dolazi u 4 oblika i svi imaju imena: čizma, lopta, kost i zvono.

  „Na Chipotleu postoji tajna stavka menija koja se zove Quesarito. To je burrito koji je umotan u sirnicu, a ne tortilju. ”

  “Kupite svoj McDonald's prije nego što se zatvori i oni će vam dati besplatno.”

 • “Naručite pomfrit bez soli i tehnički sva brza hrana (poput McDonald'sa) treba da napravi novu, svježu seriju za vas. Zatim možete dodati so.”

  „Ako imate loše iskustvo ili je vaša narudžba pogrešna, razgovarajte s menadžerom. Pitajte ih kako će oni nadoknaditi svoj nered. Jednom smo moja porodica i ja čekali skoro 2 sata na obrok u Village Inn-u. Kad smo završili, bila sam toliko bijesna da sam direktno pitala menadžera šta će učiniti da popravi situaciju. Platio nam je sva jela i pića. ”

  “Radim u McDonaldsu gde je moj otac nadzornik. Vjerovatno najopakija tajna koju imamo je da možete naručiti kobasicu McMuffin sa jajima sa strane i bit će jeftiniji od kobasice jajeta McMuffina.”

 • „Jedno od mjesta na kojima sam radio ne bi govorilo kupcima da punjenje nije bilo besplatno. Zapravo, naš menadžer za prebijanje novca rekao nam je da ponudimo piće prije nego što čak i pitamo žele li još. Podtekst „dodatnog troška“ bio je skriven u najsitnijem fontu, pri dnu menija.

  „Kao neko ko radi u McDonald'su, rekao bih sljedeće: Kada naručujete doručak, isprobajte okruglo jaje na svom sendviču. To je najbolje jaje koje imamo (i definitivno pravo!), Preporučujem ga na keksu sa slaninom, jajetom i sirom.

 • “Ovo je za McDonald's u Brazilu. Ne znam da li imate istu stvar širom sveta. U Brazilu možete naručiti obični tanjir hrane s rižom, grahom, mesom i salatom. Ovo jelo ono je što je lanac svojim zaposlenima služio od 2010. godine, kada su odbacili dijetu na bazi hamburgera i počeli zahtjevati zdraviji obrok. ” (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,