Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bivša lutalica koja je spasila šesteročlanu porodicu od požara nominovana za najbrižniju mačku

Preuzmite sliku

Bivša lutalica nominovana je za nacionalnu nagradu za mačke nakon što je herojski spasila šestočlanu porodicu od požara u kući.

Spuds iz Newryja, County Down, je finalista u kategoriji Najbrižnija mačka, a pobjednik će biti imenovan u četvrtak. Brendan Curran, vlasnik  ispričao je kako je mačka krenula u akciju na Badnje veče 2019. godine kako bi upozorila svoju porodicu na dim koji je ispunio kuhinju. Svi su bili u krevetima sa ćurkom u rerni kada je kuhinja počela da se puni dimom, a Brendan kaže da je njegov mačak izbjegao “tragediju”, piše Mirror.

Ispričao je kako mu je mačka neobično skočila na grudi dok je spavao i na kraju ga probudila, prenosi Tuzlanski.ba.

“U snu sam nekako odgurnuo ovu stvar i on mi je ponovo skočio na grudi”, rekao je Brendan.

 • Curran je ustao iz kreveta i otišao dolje da pusti mačku napolje. Kada je otvorio kuhinjska vrata, vidio je da je soba puna dima.

  Vjerujem da je Spuds otkrio da će se dogoditi ozbiljan problem i upozorio nas na to“, rekao je Brendan. Spudsove akcije pomogle su svih šest članova porodice, uključujući i bebu, da izađu iz kuće prije nego što je požar zahvatio. I njegova porodica ga je predložila za Nacionalnu nagradu za mačke. ”

  Zaštita mačaka tražila je posebne mačke, a nema sumnje da je Spuds posebna mačka. Veoma smo mu zahvalni”, rekao je Brendan. “Ne sumnjamo da nam je Spuds pomogao da izbjegnemo još jednu tragediju. Vjerujem da je Spuds otkrio da postoji ozbiljan problem koji će se dogoditi i upozorio nas na to.” (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,