Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bez registracije vozio čak 23 godine: Evo šta je rekao policiji nakon što je zaustavljen

Preuzmite sliku

Možda bi izgovor da ste bili previše zauzeti mogao proći ako niste stigli otići u kupnju ili posjetiti rodbinu, ali jedan vozač iz američke države Louisiane ponudio je policiji upravo ovaj izgovor, kao opravdanje zašto nije obnovio registraciju svog auta 23 godine, piše CNN.

Naime, saobraćajni policajac iz policijskog odjela u Slidellu zaustavio je čovjeka s registracijskim tablicama koje nisu obnavljanje još od 1997. godine, prenosi Tuzlanski.ba.

Na pitanje policajca zašto to nije napravio toliko dugo vremena, čovjek je odgovorio: “Oprostite, bio sam previše zauzet u posljednje vrijeme i potpuno sam zaboravio obnoviti registraciju. Pobrinut ću se za to čim stignem kući”, saopštili su iz policijskog odjela.

Prema navodima Global Newsa, među vozačima u Americi raširena je praksa da kada nabave novo vozilo na njega postave tablice sa starog vozila (ako ga imaju) kako bi tako izbjegli plaćanje registracije. Slučaj ove davno istekle registracije toliko je zabavio policijske službenike iz odjela u Slidellu da su tim povodom objavili i komentar na Facebook stranici.

Policajci su ovaj nesvakidašnji slučaj, između ostalog, duhovito prokomentarisali riječima: “Za vas koji volite ‘zamjenjivati tablice’ od toga nam napravite izazov, umjesto da stavljate one koje su istekle još 1997. godine.”

Vozači u američkoj državi Louisiani, obavezni su obnavljati registraciju svake dvije godine. 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,