Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

“Beskorisni” most koji ne vodi ni do čega: Ili se barem tako na prvu čini….

Preuzmite sliku

Za vrijeme visokog vodostaja most izgleda potpuno beskorisno te je okružen rijekom sa svih strana.

Nađete li se u škotskom seocu Biel i pogledate prema vodi, mogli biste ugledati most koji ne vodi ni do čega. I da, zasigurno ćete se zapitati: koja je poenta gradnje takvog mosta?

Most Belhaven nalazi se na rijeci Biel Water, koja protječe kroz istoimeno selo u blizini Dunbara u Škotskoj. Rijeka je zapravo duga oko 4,5 kilometara, a prolazi od Luggate Burna do zaljeva Belhaven te istječe u Sjeverno more.

  • Za vrijeme visokog vodostaja most izgleda potpuno beskorisno te je okružen rijekom sa svih strana. No tokom niskog vodostaja moguće je došetati se do njega i prijeći na drugu stranu, gdje se nalazi jedna od najsunčanijih plaža u Škotskoj, prenosi punkufer.hr.

    Ne treba ni napominjati da je most najfotografisaniji onda kada je i najbeskorisniji te da predstavlja ogromnu turističku atrakciju koju najveći broj zainteresovanih posjećuje u toplijem dijelu godine.

  • Ovaj je most i veliki izazov za fotografe koji ga žele snimiti pod najboljim mogućim uglom, a posebno u vrijeme zalaska sunca. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , , ,