Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Beba razbila 100-godišnju tradiciju u porodici samim time što je rođena

Preuzmite sliku

Svijet je pun čudnovatih zgoda, a jedna od njih svakako je i ova vezana uz jednu (ne)običnu američku porodicu koja je prije nekoliko dana dobila svoje malo čudo – malenu Aureliu Marie Ann. I ne bi to doista bila nikakva vijest da se u obitelji Underdahl točno 102 godine nije rodila nijedna curica. 

Kada se majka malene Aurelie udala za supruga Scotta znala je da se u njihovoj porodici već generacijama rađaju samo dječaci. Naravno, to nikako nije utjecalo na njihovu ljubav i na brak. Uostalom, prije nekoliko godina i ona je postala dio porodične tradicije kada je rodila Aureliinog starijeg brata Archera, no da je ta njihova “muška” tradicija toliko duga obitelj nije bila toliko niti svjesna sve dok se djed Duncan Underdahl nije bacio na istraživanje svog porodičnog stabla i došao do informacije da je posljednja ženska članica porodice rođena 1914. godine. Bila je to Scottova pratetka Bernice.

I sam djed, Duncan, svojevremeno je žudio za kćerkom, ali je uz Scotta, dobio još tri sina – Ryana te blizance Jasona i Joela.

A sada je konačno porodica dobila djevojčicu. Tim su povodom za mnoge medije kojima je ova priča bila zanimljiva istaknuli da je to možda tako trebalo biti  – “Možda je stvarno trebalo više od 100 godina da porodica dobije ovo malo žensko savršenstvo. Jer doista, toliko je divna i mirna – sušta suprotnost svim ostalim muškim članovima koji su se pokoljenjima rađali u našoj porodici”, priznao je djed Duncan. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,