Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Beba prvim riječima šokirala roditelje, video skupio preko 25 miliona pregleda

Preuzmite sliku

Iako nema niti dva mjeseca, malena djevojčica već je roditeljima rekla “volim te”. Barem oni u to vjeruju, a poseban trenutak srećom su uspjeli uhvatiti kamerom.

Tiktoker Jake Allen na svom je profilu video objavio 13. januara i do danas je pregledan više od 25 miliona puta.

“Uskoro će napuniti dva mjeseca i već nam govori da nas voli”, napisao je Jake u 14-sekundnoj snimci u kojoj beba leži na krevetu. Nakon što mama kaže “volim te”, čini se da joj kćerkica uzvraća istom mjerom. Šokirani roditelji se okrenu prema kameri, a onda se isto dogodi kad tata bebi kaže “volim te”.

I gledatelji su uvjereni da beba ponavlja riječi koje čuje od mame i tate.

“Nema sumnje, dogodilo se dvaput”, “Ovo je zaista nevjerovatno”, “Puno prije će naučiti govoriti ako im se ne tepa i govori razumljivo”, “Jasno je da beba pokušava imitirati zvuk koji čuje od roditelja”, pisali su.

Beba vjerovatno neće početi govoriti, pogotovo ako je mlađa od osam mjeseci – barem ne razumljivo. Prema WebMD-u, većina djece do prve godine života izgovorit će “mama” i “tata”. Ako beba ne progovori do 12 mjeseci, to nije nužno razlog za zabrinutost, ali roditelji bi o svim nedoumicama u vezi s razvojem djeteta trebali razgovarati sa svojim pedijatrom. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,