Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Baka striptizeta živjela na ulici, a onda je zbog jedne fotke na Facebooku postala milioner

Preuzmite sliku

Ako pratite popularni nalog na društvenim mrežama Humans of New York – kojim upravlja fotograf Brandon Stanton – onda se već redovno prepuštate njihovim dirljivim svakodnevnim portretima iz stvarnog života Njujorčana.

Ponekad su naslovi koji pričaju ove priče smiješni, drugi put izazivaju na razmišljanje, pa čak i tugu. Ali jedan je bio pravi bum zahvaljujući ženi po imenu Tanqueray – baki koja je bila striptizeta.

Razgovarala je sa Stantonom u novembru 2019. Njena priča je bila toliko ispraćena da su ljudi na Internetu tražili da se napravi emisija o njenom životu. Odmah. I sada, tokom vikenda Stanton je rekao da će tokom nedjelje od 21. septembra razviti dodatnu priču o Tanqueray u 32 dijela nazvanu Tattletales From Tanqueray, čije je pravo ime Stephanie.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Humans of New York (@humansofny)

Vijest je objavio u objavi na Instagramu u kojoj je objasnio da se od susreta sa Stephanie sprijateljio sa njom i od razgovora koje su vodili napravio seriju od 20 intervjua kako bi snimio njenu životnu priču.

Ali usred njenog narušenog zdravlja, istovremeno je pokrenuo GoFundMe kampanju za pokrivanje njenih medicinskih troškova. Od trenutka objavljivanja prikupljeno je 1,080,120 dolara, a cilj je bio milion dolara.

“Stephanino zdravlje je loše krenulo i ona je u zaista teškom stanju”, napisao je Stanton iz svog naloga Humans of New York.

“Kako se dijeli njena priča, prikupljaćemo novac kako bismo osigurali da Stephanie može da živi ostatak svog života u udobnosti i dostojanstvu. Stephanie ima mnogo hitnih potreba, tako da će njena njega biti skupa. Ali njena priča je neprocjenjiva.

Serija u nastavcima će vas natjerati da razmišljate o životnim vrijednostima i koliko je zapravo potrebno da o osobama sa ovakvim pričama vodimo računa”, dodao je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Humans of New York (@humansofny)

Stanton je također objavio kako napreduje u naporima da Stephanie ima bolji kvalitet života.

“Angažovali smo tim profesionalaca da njen stan učini čistim i udobnim“, napisao je.

“Ima cjelodnevnu njegu medicinske sestre kod kuće. Ona sada ima fizioterapeuta koji dolazi u stan više puta nedeljno. I radimo na rješavanju troškova kirije. Njeno zdravlje se ne popravlja tako brzo kao što bismo željeli, ali Stephanie ostaje apsolutno uvjerena da će biti bolje. Nažalost, njen neobičan način života nije je kvalifikovao za socijalno osiguranje. I trenutno nema osiguranje. (Iako pokušavamo da je potpišemo za Medicare.) Njena njega je izuzetno skupa. Do sada sam koristio sredstva od Patreona, ali to nije održivo dugoročno”, zaključuje genijalni fotograf. (noizz.rs)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Humans of New York (@humansofny)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,