Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Arhitekta svojim potezom oduševio svijet: Klackalice na američko-meksičkoj granici spojile najmlađe

Preuzmite sliku

Američko-meksička granica ovih dana dospjela je u žižu javnosti zbog neobične instalacije

Naime, američki arhitekta Ronald Rael oduševio je cijeli svijet tako što je odlučio na granicu dvije države postaviti klackalice koje će povezati mališane iz Meksika i Amerike, te na taj način zadao udarac svim onima koji se zalažu za ideju Donalda Trumpa kojom je predviđena izgradnja zida dužinom granice od 2.000 kilometara.

Kampanja “Protiv zidova” na čelu sa Raelom sagradila je igralište Sunland Parku u američkoj državi Novi Meksiko koje se povezuje sa Ciudadom Juarezom u Meksiku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ronald Rael (@rrael) on

Djeca sa obje strane mogu se dozivati i igrati uz čeličnu ogradu koja dijeli dvije zemlje.

Rael, koji je inače profesor na Univerzitetu Berkeley u Kaliforniji, rekao je: “Postoje dobri odnosi između stanovnika Meksika i Sjedinjenih Država, a upravo ovo pokazuje da smo jednaki i da se možemo igrati zajedno i uživati ​​u sebi, ali i to, da bi zid prekinuo taj odnos između nas.”

Fotografije i videosnimci na kojima se djeca bezbrižno igraju i uživaju u zajedništvu ubrzo su postali viralni hit na društvenim mrežama.

Upravo ova instalacija, kako kaže Rael jedan je od njegovih najvećih  projekata u dosadašnjoj karijeri, a posebnost se ogleda u povezivanju drugih. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje