Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Par pred penzijom usvojio sedmero djece koja su izgubila roditelje u saobraćajnoj nesreći

Preuzmite sliku

Kada je Pam Willis vidjela vijest  o sedmoro braće i sestara koji su izgubili roditelje u saobraćajnoj nesreći nešto joj nije dalo mira.

Djeca su, kako je saznala, bila u sirotištu više od godinu dana nakon što su im roditelji umrli u saobraćajnoj nesreći. Tada su bili u dobi od 1 do 12 godina. Pam i njen suprug Gary, koji imaju petero biološke odrasle djece, ranije su se bavili hraniteljstvom, ali nikada nisu razgovarali o usvajanju, piše People.com

.”Mislila sam da će mi Gary reći da sam luda – spremali smo se za penziju”, rekla je Pam.

  • Međutim, dodala je da se i Gary osjećao isto:  “Znali smo duboko u sebi da se ova misija stavlja pred nas. Ako ne mi, onda ko?“,

    Iako su braća i sestre već primili hiljade poziva ljudi koji su ih željeli primiti, dva mjeseca kasnije, smješteni su kod Garyja i Pam. Par je saznao da su djeca u životu doživjela popriličnu traumu. Pam je otkrila da je povezivanje sa starijima bilo teško.

  • “Mislim da je tako teško vjerovati kad vam je toliko toga oduzeto iz života”, rekla je Pam i dodala: “Ruby nije znala kako biti dijete. Morala je biti majčina figura u vrlo mladoj dobi. Jedne noći, moj tada 7-godišnjak ušao je u našu sobu. Pitala sam je, ‘Jesi li ružno sanjala?’ A ona je odgovorila, ‘Ne, samo sam htjela biti sigurna da ste još uvijek ovdje.’ “, priča Pam.

    I premda je pandemija COVID-19 bacila ključ u prvobitne planove dana usvajanja, Pam je na Instagramu napisala da “smo to ostvarili i učinili posebnim!” (Tuzlanski.ba)
     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje